Generální partner
Světlý režim
21. červenec 2024

Krutá porážka v úvodu sezóny! Karviná-Liberec 1:3

Karvinští vstoupili do sezóny porážkou, byť šli brzy do vedení a po celý zápas hráli slušný fotbal. Bohužel nepřidali druhý gól a soupeř ze severu Čech po chybách trestal.
MFK Karviná
neděle 21.7.2024
1:3
(1:2)
Městský stadion
Diváci: 2592
FC Slovan Liberec
Knobloch – Mikuš, Svozil, Bergqvist (23. Krčík), Fleišman – Čavoš (64. Moses), Planka – Regáli (80. Singhateh), Samko (64.Botos), Memić (80. Ražnatović) – Ezeh.
Bačkovský – Mikula, Ševínský, Plechatý – Varfolomejev (67. Tupta), Icha – Koželuh (80. Zyba), Hlavatý (80. Preisler), Višinský (67. Frýdek), Ghali – Nyarko (54. Letenay).
Branky: 4. Regáli - 27. Višinský, 34. Ševínský, 87. Tupta
ŽK: Plechatý (LIB.)
Rozhodčí: Starý – Ratajová, Podaný

Komentář

Tři letní posily vyběhly v základní sestavě – Milan Knobloch, David Planka a Denny Samko. S kapitánskou páskou přivedl hráče na hřiště Jaroslav Svozil. Úvod utkání byl pro domácí skvělý. Nejprve sice přežili „nůžky“ Višinského, pak ale po spolupráci Memiće s Mikušem vstřelil krásný gól halfvolejem do šibenice Martin Regáli

Fotbalisté MFK byli na koni, Liberec vzápětí chyboval při rozehrávce od gólmana, ale s velkou dávkou štěstí druhý gól neinkasoval, jelikož Denny Samko střílel z pár metrů nad bránu. Domácí byli v těchto chvílích pány na hřišti a Liberec se nedokázal pořádně dostat do zápasu. Poté dal o sobě vědět i nejlepší střelec přípravy Rajmund Mikuš, jeho dělovku však Bačkovský v liberecké bráně vyrazil. Hosté zatím nebyli nebezpeční, se slabým zakončením Hlavatého neměl Knobloch v bráně MFK problém.

Zničehonic však bylo srovnáno – milimetrově přesný pas Hlavatého zužitkoval okolo vybíhajícího Knoblocha Višinský a gólu nezabránil ani skluzující Krčík, který spolu s míčem skončil v síti. Mimochodem Dávid Krčík ve třiadvacáté minutě musel na hřiště po zranění Douglase Bergqvista.  Michal Hlavatý pak ve čtyřiatřicáté minutě našel po rohu na přední tyči správně nabíhajícího Ševínského a liberecký stoper přesnou hlavičkou otočil vývoj střetnutí. 

Ještě do poločasu měl dvě slušné příležitosti k vyrovnání Amar Memić, ale v první pálil nad bránu, ve druhé jej skvělým způsobem vychytal Bačkovský. Druhý poločas už nebyl tak divácky atraktivní. Náznak šance? Do sedmdesáté minuty takřka nic. Až hostující Koželuh prověřil Knoblocha, ten jeho střelu vykopl na rohový kop.

Rozhodnutí přišlo krátce před koncem normální hrací doby. Tupta si obhodil vyběhnuvšího Knoblocha a hlavou vsítil třetí gól, který definitivně rozhodl. V nastaveném času mohl snížit Lucky Ezeh, ale radost mu překazil pohotový zákrok Bačkovského. Z následného rohu už nigerijský forvard bránu netrefil. Karvinští neodehráli vůbec špatný zápas, ale nemají z něho ani bod – Slovanu Liberec podlehli 1:3.


Ohlasy trenérů

Domácí trenér Martin Hyský: „Jsem zklamaný, ze zápasu se mělo vytěžit víc. Na Liberec jsme byli dobře připravení a o to víc mě mrzí, jaké laciné góly jsme inkasovali. Hosté nás nepřehrávali, těžili z našich laciných ztrát a byli efektivní – to rozhodlo. Ale zvolený způsob hry dělal Liberci problémy.“ 

Hostující trenér Radoslav Kováč:
„Jsme moc rádi, že jsme v Karviné získali tři body. Byl to těžký zápas. Hlavně na začátku, kdy se Regáli krásně trefil a nás to na deset až patnáct minut zpražilo. Rozhodovala velká šance Karviné na potenciálních 2:0. Myslím si, že kdyby ji proměnili, bylo by to ještě těžší. Musím říct, že Karviná hrála velmi dobrý fotbal – tady se nebude hrát jednoduše.“ 


Rozhovory Rozhovory
čt 18.7. | redakce

Nový kapitán Jaroslav Svozil: Je příjemné, když vám spoluhráči věří!

Kabina si určila kapitána - stal se jím stoper Jaroslav Svozil. Jeho zástupci budou spoluhráči z obrany Jiří Fleišman a Douglas Bergqvist. Před startem sezóny hovořil právě nový kapitán MFK...

po 1.7. | redakce

Rajmund Mikuš: EURO vyhraje Španělsko

Slovenský (spíš) záložník rozhodl sobotní duel ve Stonavě proti GKS Tychy. Po utkání mluvil o prvním týdnu přípravy, novém trenérském týmu, dovolené i evropském šampionátu.

so 22.6. | redakce

VIDEO: První rozhovor s novým koučem Martinem Hyským

Patnáctiminutové interview před zahájením letní přípravy s trenérem Martinem Hyským. Probráno bylo plno témat...

út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo