Generální partner
Světlý režim
11. srpen 2024

Na západě Čech stříleli pouze domácí, Plzeň-Karviná 5:0

S pěti inkasovanými góly a vyloučeným Patrikem Čavošem odjížděli v noci po zápase fotbalisté MFK na dalekou cestu domů. Karvinští poprvé v sezóně nevstřelili ani gól.
FC Viktoria Plzeň
neděle 11.8.2024
5:0
(2:0)
Doosan Arena
Diváci: 9087
MFK Karviná
Tvrdoň – Dweh, Hranáč (70. Sène), Jemelka – Kopic (64. Jirka), Červ (64. Panoš), Kalvach (70. Sojka), Havel (70. Mosquera) – Šulc, Slončík – Vašulín.
Knobloch – Mikuš, Svozil, Krčík, Fleišman (46. Ražnatović) – Čavoš, Planka (67. Žák) – Regáli (35. Moses), Botos (85. Vinicius), Memić – Ezeh (67. Vecheta).
Branky: 23. Vašulín, 30. Slončík, 58. Červ, 63. Šulc, 87 z pen. Jirka
ŽK: Dweh - Fleišman, Botos, Ražnatović, Žák
ČK: 72. Sène - 26. Čavoš
Rozhodčí: Pechanec – Paták, Žurovec

Komentář

Stále bez zraněných Douglase Bergqvista a Lukáše Endla nastoupili Karvinští na západě Čech. Před výbornou diváckou kulisou v Doosan Areně se od úvodního hvizdu hrál atraktivní a rychlý fotbal. Nebezpečnější byli domácí, ale z prvních dvou rohů a dalších šancích Šulce a Slončíka nevytěžili nic. 

Stejně tak se neujala ani hlavička Šulce po centru Havla. Pavel Šulc totiž orazítkoval břevno a míč se následně odrazil před brankovou čáru. Neujalo se ani zakončení Havla, na levé straně vápna vůbec netrefil bránu. Do zaslouženého vedení dostal Viktorku důrazný Daniel Vašulín v 26. minutě – po nákopu Tvrdoně si odstavil jednoho ze stoperů a překonal Milana Knoblocha v bráně.

Velká komplikace do dalšího průběhu utkání přišla záhy, Patrik Čavoš ve skluzu zasáhl kotník Lukáše Červa a sudí Pechanec neváhal okamžitě tasit červenou kartu. Plzeň trestala okamžitě – po hezké akci zakončoval Tom Slončík a zvýšil na dvoubrankový náskok. Deset minut před pauzou trenér Hyský poprvé střídal, když Regáliho nahradil Moses. Hosté rozhodně do konce poločasu nesložili zbraně, ale proti přesile to měli složité. 

Realizační tým se o přestávce rozhodl pro jednu změnu – Jiřího Fleišmana nahradil Andrija Ražnatović. Hned na začátku druhé půle se domácí radovali z třetího gólu, ale VAR odhalil ofsajd. Chvíli před hodinou hry už ale gól platil – přesně k tyči mířil Lukáš Červ. Karvinští se mohli vrátit do zápasu vzápětí, ale Rajmund Mikuš nedokázal z dobré pozice překonat gólmana Tvrdoně. A domácí tým trestal – centr Havla umístil do sítě Šulc a už to bylo o čtyři góly. 

Za další minutu se domácí radovali znovu, ale VAR znovu zasáhl v neprospěch Plzně. Do hry se dostal premiérově i Filip Vecheta, kterého trenér poslal na trávník místo Ezeha. A zhruba dvacet minut před koncem se síly na hřišti vyrovnaly. Sène po minutě na hřišti zajel ostře do střídajícího Dominika Žáka a červený kartónek pro plzeňského hráče byl na světě.

Poslední gól utkání padl z penalty, kterou odhalil VAR po zahrání rukou Andriji Ražnatoviće. Nabídnutou šancí nepohrdl Erik Jirka a tvrdou ranou překonal Knoblocha. Po šestiminutovém nastavení, kdy ještě Jirka po brejku trefil tyčku, sudí Pechanec zápas ukončil. 


Ohlasy trenérů

Domácí trenér Miroslav Koubek: „Po výsledku 5:0 těžko něco vyčítat. Potěšili mě Vašulín se Slončíkem, kteří se zapracovávají domužstva. Spokojenost a mohli jsme i následně prostřídat a ušetřit síly na čtvrteční odvetu s Kryvbasem.“

Hostující trenér Martin Hyský: „Kluci si uvědomují, že nepodali vůbec dobrý výkon, který neměl ligové parametry. Doufám, že se z toho poučíme. Dostali jsme lekci z moderního fotbalu.“


Rozhovory Rozhovory
čt 18.7. | redakce

Nový kapitán Jaroslav Svozil: Je příjemné, když vám spoluhráči věří!

Kabina si určila kapitána - stal se jím stoper Jaroslav Svozil. Jeho zástupci budou spoluhráči z obrany Jiří Fleišman a Douglas Bergqvist. Před startem sezóny hovořil právě nový kapitán MFK...

po 1.7. | redakce

Rajmund Mikuš: EURO vyhraje Španělsko

Slovenský (spíš) záložník rozhodl sobotní duel ve Stonavě proti GKS Tychy. Po utkání mluvil o prvním týdnu přípravy, novém trenérském týmu, dovolené i evropském šampionátu.

so 22.6. | redakce

VIDEO: První rozhovor s novým koučem Martinem Hyským

Patnáctiminutové interview před zahájením letní přípravy s trenérem Martinem Hyským. Probráno bylo plno témat...

út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo