Generální partner
Světlý režim
20. říjen 2024

Dominantní výkon! Karviná-České Budějovice 4:1

Tohle se povedlo! Karvinští poprvé v sezóně před vlastními fanoušky vstřelili více než jeden gól. Splněno měli do poločasu. Po změně stran přidali další dva, a přestože v závěru inkasovali, radost z tří bodů proti poslednímu týmu tabulky jim to nezkazilo. Dvakrát se trefil útočník Filip Vecheta!
MFK Karviná
neděle 20.10.2024
4:1
(2:0)
Městský stadion
Diváci: 2326
SK Dynamo Č. Budějovice
Lapeš – Vallo (68. Mikuš), Endl, Krčík, Fleišman – Čavoš (68. Planka), Moses – Ražnatović, Botos (76. Ayaosi), Memić – Vecheta (56. Vinicius).
Fendrich – Čoudek, Križan, Míka (68. Novák) – Šigut (77. Ogiomade), Tischler, Hubínek (68. Krch), Trummer – Čermák (68. Osmančík), Ekpai (68. Němec) – Adediran (77. Matoušek).
Branky: 7. a 46. Vecheta, 29. Memić, 63. Vinicius - 81. Matoušek
ŽK: Ekpai (ČB.)
Rozhodčí: Beneš – Podaný, Váňa

Komentář

Poprvé dostala šanci v základní sestavě letní posila Lukáš Endl. Zranění nepustilo do hry Dennyho Samka, místo něj hrál Andrija Ražnatović. Douglas Bergqvist měl karetní stopku a ve stavu zraněných je i Momčilo Raspopović. Karvinští byli před zápasem jasným favoritem a od začátku utkání to potvrzovali i na trávníku.

V šesté minutě podnikli málo vídaný rychlý protiútok dva na gólmana, ale Ražnatović akci pokazil a nakonec jen slabě vystřelil. To ovšem nikoho na stadionu dlouho nemrzelo, jelikož se velmi dobře uprostřed hřiště uvolnil Botos, naservíroval míč Vechetovi, který si to „našteloval“ do palebné pozice a zpoza šestnáctky vystřelil tak, že jeden z hráčů soupeře střelu tečoval mimo dosah gólmana Fendricha, a Karvinští se mohli radovat z rychlého gólu. 


Domácí byli pořád lepším týmem, přestože po čtvrthodině přežili hlavičku Adedirana, který zamířil jen kousek nad bránu. Ražnatović chtěl odčinit ofenzivní zaváhání ze začátku zápasu a v další šanci vypálil ostře, ale nepřesně. Na druhé straně přišla veliká šance hostů – po domácí chybě šel do brejku Ekpai, ale v zakončení se projevila českobudějovická slabost, protože v jasné šanci trefil Nigerijec pouze břevno.  

A Karviná trestala – Amar Memić zakroutil přímý kop z levé strany tak dobře ke vzdálenější tyči, že se k míči nikdo z ostatních hráčů nedostal ani ho netečoval, a skončil za zády Fendricha. A do třetice Ražnatović – pobídku Valla však nevyužil, i když mířil dobře, ovšem jeho úmysl vystihl Fendrich a míč vykopl do bezpečí. 

Zápas se definitivně rozhodl v první minutě druhé půle. Vallo si perfektně v šestnáctce pohrál s dvěma bránícími protihráči, přihrál Vechetovi a ten tvrdou přízemní ranou na bližší tyč nedal gólmanovi hostů žádnou šanci. Domácí byli pořádně při chuti, vzápětí mohl dvakrát skórovat Botos, ale hosté se štěstím odolali. Na druhé straně se připomněl Tischler, jehož střelu vyrazil Lapeš nad břevno. Předčasně skončilo utkání pro střelce dvou gólů Filipa Vechetu, jehož zasáhl Ekpai do nosu a musel střídat – hned se ukázalo, že jde o zlomený nos!

To však domácím elán nevzalo. Po hodině hry vyšla domácím další rychlá akce, na jejímž konci byl Brazilec Vinicius. Ten využil přihrávku Botose a s pomocí tyče zařídil už čtyřbrankové vedení. Karvinští pak trochu polevili a dovolili hostům tři slušné šance, ovšem dvakrát Adediran ani hlavičkující Čoudek Lapeše nepřekonali.  To se povedlo až v 81. minutě Matouškovi, který si vyskočil na rohový kop a přesnou hlavou nedal Lapešovi šanci. Karvinský gólman tak doma inkasoval poprvé po dvou měsících, což je, převedeno na zápasy, po čtyřech utkáních s čistým kontem. 

To však na radosti z tří bodů nikomu neubralo. Karvinští mají patnáct bodů, jsou na krásném osmém místě a příští týden cestují do Mladé Boleslavi.  


Ohlasy trenérů

Domácí trenér Martin Hyský: „Jsem hodně spokojený s průběhem zápasu, s výsledkem i výkonem. I já jsem cítil, že jsme favoritem a klukům jsem říkal, že chci, aby jako favorit zápas odehráli. Měli jsme dobré vstupy do obou poločasů a konečně jsme vstřelili góly, které nám chyběly v předešlých zápasech. Také mám radost, jak jsme byli nebezpeční ze standardních situací.“

Hostující trenér František Straka: „Zasloužená výhra domácích. Byli lepší, dynamičtější a rychlejší. Poctivě jsme se na zápas čtrnáct dnů připravovali, ale co jsme na hřišti předváděli, mi hlava nebrala. Na mysli neklesáme, tento zápas se nám nepovedl – to se stane.“


Související články

Aktuální zprávy 17.10.2024

Součástí nedělní fanzóny klubový autobus nebo skvělé hambáče!

Víkendové kolo je věnováno rodinám s dětmi! Klub reaguje a připravuje fanzónu s plno zajímavostmi, ve Fanshopu budou k prodeji nové dresy, na sociálních sítích proběhne soutěž o VIP vstupenky na další domácí zápas a foodtruck Burger Street Karviná bude podávat výborné hambáče.

Preview k zápasu 19.10.2024

PREVIEW: Karviná - České Budějovice (ne,15:30)

Před reprezentační přestávkou hráli Karvinští doma a po reprezentační přestávce se před vlastními fanoušky představí znovu. Proti poslednímu týmu tabulky to chce získat tři body...

Pozvánka na zápas 18.10.2024

Marek Bielan: Přejeme si, aby přišlo aspoň dva a půl tisíce fanoušků

Před utkáním s Českými Budějovicemi hovořil asistent Marek Bielan o domácí sérii nebo trenéru Františku Strakovi, s kterým spolupracoval. A samozřejmě varuje před soupeřem, který je sice poslední, ale umí potrápit každého.

Ohlasy po zápase 22.10.2024

Filip Vecheta: Na hattrick jsem si věřil

Gólově nejplodnější prvoligový zápas má za sebou Filip Vecheta. Dvěma góly pomohl hladce porazit Budějovice, ovšem zápas kvůli zlomenému nosu nedohrál. Příští zápasy bude muset hrát v ochranné masce.

Ohlasy po zápase 20.10.2024

VIDEO: Ohlasy po utkání - Hyský & Endl

Kouč Martin Hyský zářil po nejvýraznějším vítězství v sezóně spokojeností. První start v základní sestavě si připsal Lukáš Endl.

Rozhovory Rozhovory
st 9.10. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Denny Samko

Osm prvoligových startů doposud nasbíral záložník Denny Samko ve své kariéře – všechny v dresu MFK po svém letním příchodu. A na první gól nečekal dlouho, dočkal se v šestém kole v Teplicích. V rozhovoru mluvil čtyřiadvacetiletý záložník o svém mateřském klubu, nejvyšší soutěži nebo brzkém začátku utkání…

út 1.10. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Jakub Lapeš

Novou sezónu začal na lavičce, ale od poloviny srpna a domácího utkání s Bohemians je brankářskou jedničkou. Nutno podotknout, že výkony Jakuba Lapeše v bráně MFK jsou výborné, o čemž svědčí i slova hlavního kouče Martina Hyského, který po každém zápase pětadvacetiletého gólmana chválí.

po 9.9. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Jiří Fleišman

S kým jiným pořídit rozhovor před slezským derby s Baníkem než s Jiřím Fleišmanem, který karvinského soka zná ze svého dlouhého působení velice dobře? Obránce MFK se na utkání těší a poprvé proti Baníku bude moci nastoupit…

st 21.8. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - David Planka

David Planka je jednou z nových tváří v karvinském dresu. Mládežnický reprezentant a střední záložník dorazil v létě z pražské Slavie. Do Karviné chtěl kvůli trenérovi Hyskému, kterého znal z Vlašimi, i z rodinných důvodů…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo