Generální partner
Světlý režim
4. srpen 2024

V Uničově těsná prohra, Karvinští zahazovali šance

Béčko na Hané srdnatě vzdorovalo zkušenějšímu soupeři, sahalo minimálně po bodu, ale nakonec nemá ani jeden. Na první gól reagoval pohotově Matyáš Molitorisz, na druhou trefu domácích už odpověď ani přes velké šance nepřišla. Konečný výsledek zní 2:1 pro Uničov.
SK Uničov
neděle 4.8.2024
2:1
(2:1)

Diváci: 212
MFK Karviná B
Král – Saňák, Sklenář, Svoboda (86. David), Hausknecht (82. Diblík), Ambrozek, Komenda, Suchánek (60. Werani), Grygar, Javůrek (86.Červeň), Koutný.
Šimeček - Vavřík, Egwu, Drobek, Molitorisz - Alokhin, Jurga - Adeleke, Ayaosi, Ojora - Baumgartner.
Branky: 5. Ambrozek, 34. Hausknecht - 10. Molitorisz
Rozhodčí: Kolář

Komentář

Karvinský rezervní celek odcestoval do Uničova pouze s třemi náhradníky, přesto sahal po bodech. V úvodním poločase platil daň za nervozitu, což se nakonec při nemohoucnosti v koncovce po změně stran ukázalo jako rozhodující.

V páté minutě zužitkoval Amrozek přihrávku pod sebe a Uničov vedl. O pět minut později ale srovnal z přímého kopu Matyáš Molitorisz. Domácí byli lepší, ale na gólmana Šimečka si i přes dvě velké šance nepřišli až do 34. minuty. Poté Hausknecht po průnikové přihrávce utíkal sám na mladého gólmana MFK, udělal mu kličku a pohodlně poslal domácí do vedení.

Karvinským dělal problém na hrotu hrající Komenda, který v minulosti oblékal karvinský dres. Ve druhém poločase role obrátily. Mladý karvinský tým hrozil z brejků, ale žádný nedotáhl. Aktivní Ojora sám jednu šanci zazdil, dvakrát neuspěl Adeleke a hroťák Baumgartner trefil hlavou břevno. Uničov měl jednu vážnější šancí až v závěru, ale Šimeček hlavičku Weraniho vyrazil. Skóre se však na Hané již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Trenér Čestmír Kročil: „Na našich mladých klucích byla v úvodu znát nervozita z prvního mistrovského utkání – prostě to na ně dolehlo. Dovolím si tvrdit, že by utkání spíše slušela remíza a zasloužili bychom si ji určitě za výkon ve druhé půli, ale a i za to, že jsme utkání odehráli bez střídání. Rozhodující byla produktivita, protože se nám nepodařilo své šance proměnit, zatímco domácím ano.“  

Rozhovory Rozhovory
st 21.8. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - David Planka

David Planka je jednou z nových tváří v karvinském dresu. Mládežnický reprezentant a střední záložník dorazil v létě z pražské Slavie. Do Karviné chtěl kvůli trenérovi Hyskému, kterého znal z Vlašimi, i z rodinných důvodů…

čt 18.7. | redakce

Nový kapitán Jaroslav Svozil: Je příjemné, když vám spoluhráči věří!

Kabina si určila kapitána - stal se jím stoper Jaroslav Svozil. Jeho zástupci budou spoluhráči z obrany Jiří Fleišman a Douglas Bergqvist. Před startem sezóny hovořil právě nový kapitán MFK...

po 1.7. | redakce

Rajmund Mikuš: EURO vyhraje Španělsko

Slovenský (spíš) záložník rozhodl sobotní duel ve Stonavě proti GKS Tychy. Po utkání mluvil o prvním týdnu přípravy, novém trenérském týmu, dovolené i evropském šampionátu.

so 22.6. | redakce

VIDEO: První rozhovor s novým koučem Martinem Hyským

Patnáctiminutové interview před zahájením letní přípravy s trenérem Martinem Hyským. Probráno bylo plno témat...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 14:30
MFK Karviná
FK Dukla Praha
×
Dnes v 14:30
MFK Karviná
FK Dukla Praha