Generální partner
Světlý režim
16. březen 2013

Jarní domácí premiéra proti Klokanům

První jarní kolo v domácím prostředí a hned nejtěžší možný soupeř. Do Karviné přijede Bohemians Praha 1905, největší aspirant na postup do Gambrinus ligy. Rehabilitují se domácí hráči po vysoké porážce ve Znojmě?

Oproti minulému nepodařenému zápasu jsou v plánu změny v sestavě. „Už v přípravě jsme říkali, že jsme rádi za to, že máme patnáct nebo šestnáct vyrovnaných hráčů, kteří můžou kdykoliv zasáhnout do zápasů. Nějaké změny v sestavě určitě budou, protože výkon některých hráčů nebyl ve Znojmě ideální,“ zůstal z taktických důvodů tajemný trenér Jan Páník, který bude mít k dispozici takřka kompletní kádr kromě dlouhodobého maroda Marcela Cudráka. S týmem už také začal trénovat David Puškáč, který měl problémy s kolenem.

Jak vidí sílu nedělního soupeře karvinský trenér? „Bohemka je kandidát na postup, je to silný a kompaktní celek, který je velmi dobře poskládaný. Z hráčů stojí za zmínku jmenovat brankáře Sňozíka, nově příchozího Koláře nebo šikovné útočníky. Třeba mladý Štochl. Bude to nesmírně těžký duel,“ je si jistý Jan Páník. „K zápasu musíme celkově přistoupit úplně jinak než k tomu ve Znojmě. Především nasazení musí být úplně jiné,“ doplnil záložník Peter Hoferica.

Klokani se na cestu do Karviné vydávají už v sobotu. Doma však nechávají největší zimní posilu Martina Koláře, který dohání tréninkové manko. Společně s ním do zápasu určitě nezasáhne ani Michal Šmíd. Ten pyká za čtyři žluté karty. Trenér Jozef Weber nabádá své hráče k maximální koncentraci. „Karviná je ambiciózní tým, který má podmínky i hráče na to, aby hrála na špici. Její prozatímní výsledky jsou pro mě překvapením,“ řekl pro klubový web.

Klokani se mohou pyšnit opravdu velkou základnou věrných fanoušků, kteří zápas co zápas vytvářejí, hlavně na domácím stadionu opravdu výbornou atmosféru. O tom se Karvinští mohli přesvědčit na podzim, kdy v Ďolíčku pětkrát inkasovali a odjeli s hrozivou porážkou 1:5. K nedělnímu zápasu by z Prahy mohlo podle posledních zpráv dorazit kolem osmdesáti fandů.

Utkání, které začíná v neděli 16. března od 15 hodin, bude řídit rozhodčí Orel, na čarách mu budou asistovat pánové Vysloužil a Arnošt. Kromě samotného utkání bude k dispozici také bohatý doprovodný program pro děti. Se svým vybavením přijede Promoteam Hitrádia Orion a připravena bude rovněž autogramiáda Reného Bolfa.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo