Generální partner
Světlý režim
29. srpen 2014

Karviná přivítá v sobotu remízové Pardubice

Třetí srpnový domácí zápas čeká na svěřence Jozefa Webera v sobotu dopoledne proti východočeským Pardubicím. Utkání na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji začíná v 10:15 hodin.

Porážku v novém soutěžním ročníku Fotbalové národní ligy nepoznalo už jen pět týmů. Mezi nimi jsou i oba sobotní soupeři. Karvinští mají na svém kontě dvě výhry a dvě remízy, zatímco Pardubice posbíraly pouze nerozhodné výsledky. Tato bilance náramně připomíná minulého soupeře, Táborsko. „Tam už naše hra splňovala parametry a k výhře nebylo daleko. Chtěli bychom i proti Pardubicím navázat na dobré pasáže právě z utkání s Táborskem, anebo na první poločas domácího zápasu s Kolínem. Věřím, že se nám to povede," je přesvědčený karvinský trenér.

Tým trenéra Jozefa Webera se představí na domácím trávníku během srpna již potřetí. V předešlých dvou duelech si připsal čtyři body za remízu s Mostem a výhru nad Kolínem. Herně to prozatím není před domácím publikem úplně ono. Hráči se trápí směrem do ofenzivy, důkazem jsou pouhé dvě vstřelené branky, navíc obě z pokutových kopů. Podaří se jim konečně prosadit i ze hry? „Těší mě každá branka, navíc penalty byly odpískány správně po jasných rukách v pokutovém území. Je ale pravdou, že nějaký gól ze hry by to už chtělo. Šancí si vytváříme dost, ale kvalita provedení není optimální. Pracujeme však na tom a hráčům věříme. Kvalitu na to rozhodně mají," poznamenal Jozef Weber.



Východočeši zahájili na začátku srpna třetí sezónu ve druhé nejvyšší soutěži. V obou předešlých letech si z Karviné body neodvezly. Proto by už nyní svěřenci nového kouče Martina Haška rádi tuto nepříznivou bilanci zlomili. Do Karviné se vydávají už v pátek po obědě. Z dosavadních výsledků lze vyčíst, že s defenzivou v čele s brankářem Frydrychem, který má svůj post jedničky takřka předplacený, není prozatím v Pardubicích problém. Horší to je s útočnou fází, neboť Východočeši čekají na gólovou radost už 265 minut, což jsou takřka tři celá utkání. Naposledy se prosadil obránce Bederka v páté minutě utkání na Žižkově…

Do utkání už bude moci v domácích barvách naskočit Michal Skwarczek, jenž si odpykal třízápasový trest za vyloučení v Třinci. Menší zdravotní potíže měl v týdnu akorát Lukáš Kurušta. Ostatní členové týmu jsou v pořádku.

Utkání 5. kola Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná – FK Pardubice začíná na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji v sobotu 30. srpna v 10:15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Jaroslav Bílek. Jeho asistenty pak pánové Kříž a Caletka.

V přestávce zápasu proběhne soutěž ve střelbě penalt na Martina Lipčáka z řad majitelů vylosovaných bulletinů. O jaké ceny se bude soutěžit? O dva pětilitrové soudky piva a celosezónní permanentku. Vítěz této dovednostní soutěže si bude moci opět vybrat, kterou z cen bude chtít. Cena bulletinu, je stále stejná - lidových 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo