Generální partner
Světlý režim
30. březen 2018

Na Bílou sobotu o další ligové body, Brno-Karviná (so,15)

HET liga pokračuje a Karvinští znovu cestují na hřiště soupeře. V pátek odpoledne se vydali na cestu do Brna, kde je v sobotu od 15 hodin čeká duel se Zbrojovkou.

Reprezentační přestávka je minulostí, svěřenci trenérů Muchy a Kopeckého se od pondělí připravovali na další prvoligový duel. Tentokrát se představí v rámci 22. kola v Brně na Srbské. Domácí jsou nejhůře střílejícím týmem HET ligy, v jednadvaceti zápasech vstřelili jen 14 gólů. Naopak Karvinští skórovali v poledních deseti duelech.

V pauze dali trenéři hráčům do těla - v prvním týdnu se zaměřili na kondici, v tomto už spíš na herní věci. „Pozitivem je, že jsme byli až na Ondru Lingra, který byl s reprezentační dvacítkou, kompletní. Snad se to pozitivně projeví,“ usmál se Josef Mucha.

Když měl charakterizovat hru Zbrojovky, zmínil zabezpečenou obranu. „Těžce se jim střílí góly, defenzivu mají velmi slušně zvládnutou. I dopředu to ale není špatné, jsou tam šikovní Acosta, Růsek a Bazeljuk. Ze středu je pak doplňuje Kratochvíl. Náš cíl je jasný, nechceme jako první inkasovat,“ vyřkl přání karvinský hlavní trenér.  



Brněnská Zbrojovka vyhrála pouze jediné z posledních šesti utkání (24. února porazila 1:0 Olomouc), a tři zápasy už čeká na výhru. Ale brala remízu na Letné se Spartou, což dokazuje určitou kvalitu. „Může to být o to těžší. V tabulce nás dělí jen čtyři body a přesně tohle jsou zápasy o tzv. šest bodů. Bude to náročné a těžké střetnutí,“ dodal Mucha.

Podzimní zápas v Karviné skončil vítězstvím domácích 2:1 a zajímavostí je, že na lavičkách obou týmů v té době figurovali hlavní trenéři, které tam už momentálně nenajdeme - Jozef Weber je aktuálně koučem Mladé Boleslavi, Richard Dostál sice ve Zbrojovce zůstal, ale trénuje juniorku. Na začátku října převzal jihomoravský celek Roman Pivarník a začal výhrou 2:1 v derby nad Slováckem. Od té doby však Zbrojovka vyhrála už jen třikrát.

Nejzajímavější zimní posilou je čtyřiadvacetiletý útočník CSKA Moskva Konstantin Bazeljuk. Ten si dokonce za armádní klub zahrál věhlasnou Ligu mistrů a nastoupil mj. ve dvou utkáních proti Bayernu Mnichov. Gól v české lize však ještě nedal. Nejlepším střelcem Zbrojovky je pětigólový Michal Škoda, který se v létě, týden před startem ligy, vrátil z angažmá v Norsku. 

Utkání 22. kola HET ligy FC Zbrojovka Brno – MFK Karviná začíná na Srbské v sobotu 31. března v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Ondřej Berka, na čarách mu budou pomáhat kolegové Hájek a Flimmel.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo