Generální partner
Světlý režim
15. únor 2020

Tři body na úvod jara mají cenu zlata! Karviná-Zlín 2:0

Ve FORTUNA:LIZE už není tým, který by nevyhrál před vlastními fanoušky. Karvinští zvládli vstup do jara, když po výstavní trefě Vojtěcha Smrže a pojišťujícím gólu Abdulrahmana Taiwa porazili zlínský Fastav 2:0!
MFK Karviná
sobota 15.2.2020
2:0
(1:0)
Městský stadion
Diváci: 2648
FC Zlín
Bolek – Ndefe, Šindelář, Janečka, Moravec – Hanousek (80. Bukata), Smrž (87. Vukadinović), Qose – Ba Loua, Lingr (82. Petráň), Taiwo.
Rakovan – Simerský, Buchta, Cedidla – Matejov (88. Chwaszcz), Jiráček, Hlinka, Čanturišvili – Fantiš, Jawo (75. Conde), Janetzký (60. Džafić).
Branky: 29. Smrž, 83. Taiwo
ŽK: Ndefe - Jiráček, Džafić
Rozhodčí: Franěk – Kříž, Flimmel

Komentář

Karvinští vyběhli do jarní premiéry v krásném počasí bez několika zraněných hráčů – chyběli Rundić, Čonka, Eduardo Santos a Stropek. Z nových tváří nastoupili v základní sestavě gólman Bolek, stoper Šindelář a záložníci Taiwo a Qose.

Domácí byli v úvodní čtvrthodině aktivnější a nažhavenější než soupeř ze Zlína. Hráči v bílém však své pološance nedotáhli k úspěšnému řešení. A tak přišla obrovská šance hostů – Jiráček poslal přesný centr Fantišovi, ale gólman Petr Bolek se blýskl skvělým reflexivním zákrokem. Poté zase přebrali iniciativu domácí.

Okamžik, který musel zahřát u srdíčka i nestranného fanouška, přišel v devětadvacáté minutě. Karvinští kopali během dvou minut čtyři rohové kopy za sebou a ten poslední vyšel nádherně! Ba Loua našel po nacvičeném signálu na hranici vápna Vojtěcha Smrže, který z voleje trefil výstavně – tato trefa bude aspirovat minimálně na gól měsíce!

Vzápětí utíkali Lingr s Qosem na brankáře, ale z šance nakonec bylo spíše ragby a nakonec míč pro Zlín. Druhý výborný zákrok, kterým nakonec položil základ k vítězství, předvedl Bolek sedm minut před pauzou, když levou nohou vyrazil střelu Jawa. Na druhé straně se mohl radovat Taiwo, když si naskočil na perfektní centr Hanouska – gólman Zlína Rakovan však výborně skočil k tyči a míč vyrazil. A poslední zajímavý okamžik první půle byl v podání Ba Louy, když zkoušel z dálky překvapit Rakovana – nepovedlo se.

Ve druhé půli už karvinská aktivita nebyla tak výrazná, hrálo se vyrovnaně a především na obou stranách bojovně. A ubylo šancí, které přišly až v závěru.  Nejprve Ba Loua znovu nevyzrál na Rakovana, potom následoval brejk 3 na 2, který skončil na spojnici tyče a břevna po dělovce Taiwa. Nakonec se posila ze Slovenska mohla radovat z gólu, čímž zpečetila vítězství. Rychlý protiútok začal Ba Loua, přihrál přesně na nabíhajícího Abdulrahmana Taiwa a ten se zblízka nemohl mýlit.

V té chvíli už domácí věděli, že vyhrají. Zlín sice mohl snížit, ale lob Džafiće za překonaným Bolkem uklidil do bezpečí kapitán Marek Janečka. V nastavení si mohl ještě vylepšit statistiky Taiwo, ale zamířil po přihrávce Qoseho těsně vedle pravé tyče.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Juraj Jarábek: „Moc důležitá výhra pro nás všechny a hlavně pro fanoušky. Jsme moc šťastní a je to pro nás obrovsky pozitivní impuls. V týdnu jsme museli řešit zdravotní problémy, vypadli nám Rundić s Čonkou, proto po dvou tréninkových jednotkách šel od první minuty hrát Qose. Všichni hráči zvládli zápas na výbornou, hodně nás podržel v první půli Petr Bolek v bráně. Nebýt jeho zákroků, mohl zápas vypadat úplně jinak.“

Hostující trenér Jan Kameník: „Nedokázali jsme sbírat odražené míče a tím jsme se nedostávali do hry. To bylo podle mě rozhodující. Věděli jsme, že oba týmy budou praktikovat jednodušší styl. Z výsledku jsme zklamaní.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo