Generální partner
Světlý režim
24. listopad 2021

Další prohra z nastavení, Karviná-Baník Ostrava 1:2

Dvacetibodový rozdíl mezi oběma týmy nebyl na hřišti vůbec znát, přesto Karvinští znovu prohráli gólem z poslední minuty. Slezské derby se štěstím vyhrál soupeř z Ostravy.
MFK Karviná
středa 24.11.2021
1:2
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 3126
FC Baník Ostrava
Bolek – Mikuš, Eduardo, Buchta, Šehić – Jean Mangabeira (83. Durosinmi) – Sinyavskiy (83. Jurásek), Qose (75. Stropek), Marco Túlio, Bartošák (63. Nešický) – Papadopulos.
Budinský – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Buchta (56. Sor), Budínský (56. Tetour), Kaloč, Kuzmanović (56. Almási), de Azevedo (82. Potočný) – Klíma.
Branky: 58. Eduardo - 68. Sor, 90. Klíma
ŽK: Jean Mangabeira, Eduardo, Mikuš - Fleišman
Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík.

Komentář

Tři změny v sestavě udělal trenér Páník před slezským derby oproti poslednímu zápasu s Libercem. Na pravý kraj obrany poslal Rajmunda Mikuše, po karetním trestu se vrátil Kristi Qose a po zranění už byl fit Jean Mangabeira. Tím pádem nezbylo místo pro Aleše Nešického a Daniela Stropka.

Aktivně vstoupily do zápasu oba týmy. První větší rozruch přinesla třináctá minuta, ve které si karvinský kapitán Michal Papadopulos naběhl na přesný centr Qoseho a gólman hostů Budinský se poprvé vážněji zapotil, když musel s námahou míč vyrazit. Veliká šance přišla i ve třiadvacáté minutě, Mikuš přihrával v rychlosti mezi dva hráče na malé vápno Lukáši Bartošákovi, který volil efektní zakončení patičkou, ale to byla špatná volba.

O minutu později na druhé straně vytáhl skvělý zákrok brankář Petr Bolek, když na brankové čáře zlikvidoval pokus Kaloče po skvěle zahraném rohovém kopu exkarvinského Lukáše Budínského. Karvinští obecně hrozili ze standardních situací. Každá z nich měla při troše štěstí gólové parametry – třeba ta Qoseho na zadní tyč byla fantasticky kopnutá, ale Budinský v bráně zasáhl velmi dobře.

Přestože první poločas gól nenabídl, tři tisícovky fandů se bavily! Třeba při dalším rohovém kopu, po kterém neuspěl hlavou Eduardo a hned po něm Mikuš, jehož střela z odraženého míče letěla pěkně. Do druhé půle měli domácí fantastický vstup. Během prvních pěti minut to zkoušeli Qose, Marco Túlio a Eduardo – zatím jim nebylo přáno! Nutno však podotknout, že střelu Eduarda vytáhl Budinský z šibenice.

Chuť si brazilský stoper Eduardo spravil krátce před hodinou hry, kdy si naskočil na přesný centr Lukáše Bartošáka od rohového praporku a poslal domácí ve slezském derby do vedení! Jenže náskok vydržel týmu kouče Páníka deset minut – po přízemním centru se nejlépe a snad nadvakrát prosadil střídající Sor a vyrovnal. Ještě před tímto okamžikem mohl Baník skórovat díky De Azevedovi.

Posledních dvacet minut byl Baník o něco lepším týmem, pomohl si střídajícími hráči. Přesto utkání směřovalo k zasloužené remíze, ale přišel centr na neuhlídaného útočníka Jiřího Klímu, který v sobotu vstřelil dva góly Plzni, a bylo zle. Fotbalisté MFK znovu přišli v nastaveném čase o bod – stejně jako v neděli.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Bohumil Páník: „Přestože jsme měli pouhé dva dny na přípravu, tak se s tím mužstvo vypořádalo dobře. Pozitivní je, že jak s Libercem, tak s Baníkem dokážeme odehrát dobré utkání. Bohužel negativní jsou ty výsledky - místo dvou bodů nemáme nic.“

Hostující trenér Ondřej Smetana:Štěstí moc nepoužívám, ale teď se přiklonilo k nám. Nejeli jsme do lehkého prostředí. Karviná proti Slovácku i proti Liberci hrála dobře. Utkání se nevyvíjelo podle našich představ, ale zlomili jsme to. Kluci ukázali sílu a charakter." 


Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo