Generální partner
Světlý režim
2. květen 2021

Zasloužená remíza znamenající záchranu! Pardubice-Karviná 2:2

Čtyři góly, dvě penalty a konečnou remízu 2:2 vidělo v Ďolíčku 148 fanoušků. Nejdůležitější však je, že Karvinští si získaným bodem definitivně zajistili záchranu – čtyři kola před koncem!
FK Pardubice
neděle 2.5.2021
2:2
(1:1)
Ďolíček
Diváci: 148
MFK Karviná
Letáček – Cadu (81. Surzyn), Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Tischler (90. Sláma), Hlavatý, Solil, Ewerton (46. Kostka) – Černý (58. Huf).
Ciupa – Leonardo Pereira (46. Tavares), Šindelář, Eduardo, Bartošák – Qose (67. Jursa), Jean Mangabeira – Čmelík (90. Sinyavskiy), Herc (67. Haša), Mikuš – Papadopulos.
Branky: 33. Černý, 55. z pen. Cadu - 32. z pen. Qose, 80. Bartošák
ŽK: Toml, Solil, Cadu - Pereira, Jursa
Rozhodčí: Ginzel - Pečenka, Hurych

Komentář

Po jednozápasové absenci se do sestavy vrátili Eduardo Santos a Christián Herc. Naopak podruhé za sebou laboroval Vojtěch Smrž a připraven k utkání nebyl ani Tomáš Ostrák. Premiéru v základní sestavě si odbyl na pozici pravého beka Brazilec Leonardo Pereira.

Na půdě Pardubic (v pražském azylu v Ďolíčku) vyběhla v základní sestavě hned pětice Brazilců – dva na straně domácích, tři v dresu MFK. Ale žádný karneval to od začátku nebyl. Pardubice působily aktivněji, ovšem bez výraznějšího ohrožení branky, kterou strážil Jiří Ciupa. Na druhé straně se objevila zajímavá příležitost z přímého kopu, ale Kristi Qose přestřelil.

Moc hezký gól mohl padnout v pětadvacáté minutě – brejk hostů táhl Qose, centr adresoval Michalu Papadopulosovi, který z deseti metrů z voleje jen těsně minul. Po půl hodině si domácí Toml počínal nešikovně, následně jej Herc trefil při centru do ruky a sudí Ginzel odpískal penaltu – míč si na puntík postavil Kristi Qose a s přehledem proměnil!

Jenže radost hostujících hráčů trvala pouze minutu. Po rohovém kopu zamířil hlavou přesně Pavel Černý a bylo okamžitě vyrovnáno. V dalších minutách byla hra na obou stranách podobná jako před góly – oba celky se snažily, ale nic extra nebezpečného si nevytvořily. Vyrovnaná první půle skončila remízou.

Druhá půle se už netýkala Leonarda Pereiry, místo něj šel na hřiště jeho krajan Rafael Tavares. Bohužel pro Karvinou se Pardubice radovaly z vedoucího gólu poměrně záhy – Jean Mangabeira zahrál rukou v pokutovém území a rovněž na domácí straně se pískala penalta. Tu si vzal tradiční pardubický exekutor Cadu a nemýlil se – od 55. minuty východočeský celek vedl.

Tempo utkání nebylo nikterak závratné, Karvinští chtěli dál hrozit z rychlých protiútoků. Obrovskou šanci však nabídl svou chybou brankář domácích Letáček, kterému po centru střídajícího Tomáše Jursy vypadl míč, ale Rafa Tavares nedokázal prostřelit zeď snad tří hráčů Pardubic na brankové čáře!

Kýženého a zaslouženého bodu se hosté z Karviné nakonec dočkali. Centr Čmelíka na Papadopulose musela hasit obrana Pardubic faulem na hraně pokutového území. Přímého volného kopu se ujal Lukáš Bartošák a střelou po zemi trefil přesně k tyči!

V závěru se ještě klidně mohla pískat penalta za stažení Romana Haši, ale sudí Ginzel zůstal v klidu. Na druhé straně pak měli Karvinští trochu štěstí, když Čihák nedostal za brankovou čáru míč po rohovém kopu, protože ho zablokoval v poslední možný okamžik svým tělem Tomáš Jursa. Karvinští i tak bod brali a z Prahy jedou s remízou a záchranou v kapse a s dobrým pocitem z předvedené hry.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jaroslav Novotný: „Těžké utkání s kvalitním soupeřem. První poločas nám nevyšel podle představ, naše hra byla statická – nebyli jsme tak aktivní. Soupeř šel do vedení, naštěstí jsme hned vyrovnali. Ve druhé půlce jsme šli do vedení, které nám ale paradoxně moc neprospělo. Od té doby nás totiž soupeř začal tlačit dlouhými balóny na své urostlé hráče. S tím jsme měli problémy a Karviná vyrovnala. Utkání skončilo zaslouženou remízou, s kterou musí být oba týmy spokojené.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Zasloužená remíza v divokém utkání, které občas postrádalo kvalitu, ale o to víc bylo dramatických situací. Nám se tentokrát vůbec nedařilo bránit standardní situace a to soupeř nemá nejvyšší hráče. Budeme si to analyzovat. Návrat fanoušků byl super, vnímal jsem to. Popichování hostujícího trenéra k fotbalu patří, bylo to v pořádku a patří to k fotbalu.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905