Generální partner
Světlý režim
12. září 2021

Zatracený závěr prvního poločasu! Jablonec-Karviná 1:0

Ani na šestý pokus Karvinští nevezou z Jablonce ani bod! Herně neodehráli vůbec špatný zápas, ale jediné zaváhání ve třetí nastavené minutě prvního poločasu rozhodlo o třech bodech pro domácí Jablonec.
FK Jablonec
neděle 12.9.2021
1:0
(1:0)
Střelnice
Diváci: 2468
MFK Karviná
Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (78. Martinec), Houska, Kratochvíl, Malínský (78. Vaníček) – Doležal (60. Nešpor).
Bolek – Eduardo, Buchta (90. Šindelář), Dramé (77. Svoboda), Křapka – Stropek (77. Zych) – Bartošák, Qose, Marco Túlio, Šehić (66. Bartl) – Papadopulos.
Branka: 45. Malínský
ŽK: Holík, Martinec - Papadopulos, Stropek, Buchta, Marco Túlio, Qose, Bartošák
Rozhodčí: Batík – Kubr, Dohnálek

Komentář

Ve zbrusu nových černých dresech a s hlavním trenérem Jozefem Weberem pouze na tribuně kvůli disciplinárnímu trestu vyběhli fotbalisté MFK po reprezentační přestávce k zápasu v Jablonci. A začátek nebyl z jejich strany vůbec špatný, ani ustrašený. Naopak hned v úvodu přišla ztráta Jablonce v podání Považance a pokus Lukáše Bartošáka. Mířil sice do horního růžku, ale mířidla neměl správně seřízena.

Domácí se však nenechali zahanbit a kontrovali aktivním Kratochvílem a Doležalem. Ale Petr Bolek v hostující bráně zatím zasahovat nemusel. Ve dvacáté minutě dostali Karvinští míč do sítě, ale byl máván ofsajd, který po poměrně dlouhém prozkoumání potvrdil i VAR. V sedmadvacáté minutě zazvonilo po zajímavé kombinační akci za domácím Hanušem břevno po nečekané hlavičce Petra Buchty.

Vyrovnané utkání žádnou tutovou šanci nepřineslo. Při troše štěstí mohli Karvinští po první půli být ve vedení, ale nakonec se skóre přetočilo na stranu domácích, kteří v posledních vteřinách tříminutového nastavení odcentrovali – Pleštil nevědomky prodloužil hlavou k Tomáši Malínskému a ten dostal z malého vápna míč do sítě!

Druhou půli začal gólman Bolek výborným zákrokem, když zpod břevna vytáhl míč po střele Malínského. Z následných dvou rohových kopů se domácím nic neurodilo. Autor prvního gólu byl při chuti, náhodně našel Holíka. Ten ještě naservíroval míč Kratochvílovi a ten naštěstí pro hosty minul.

Kousek chyběl v sedmapadesáté minutě k vyrovnání karvinskému kapitánovi Papadopulosovi, který ve skluzu nedosáhl na ostrý přízemní centr Šehiće. Na závěrečnou necelou půlhodinu se dostal na hřiště i novic Daniel Bartl, který vystřídal právě Bosňana Šehiće. Po nedovoleném zákroku Buchty a standardní situaci si málem vstřelil vlastní gól Antonín Křapka, ale naštěstí míč skončil na břevně.

Na druhé straně se fotbalistům MFK naskytl rychlý brejk tři na jednoho, jenže nevyřešili jej. Dlouhým a přesným nákopem to zkoušel Eduardo - našel milimetrově Bartla, ten však na pětatřiceti metrech od brány narazil do zdi jménem Kubista.

Jablonec byl s blížícím se závěrem logicky nebezpečnější, Karvinští hráli na riziko. Nejprve ukázal velký přehled ve hře Jaroslav Zelený, když z půlky hřiště zkoušel překvapit Bolka, ale ten si s těžkým balónem poradil. Za pár okamžiků Surzyn vybídl ke skórování Vaníčka, ale skvělým zákrokem na brankové čáře se blýskl Petr Bolek. 

Karvinští se už k ohrožení branky Hanuše nedostali, i když jedna hezká akce se našla - Zych na půlce dobře zapracoval a Papadopulos šel s Bartlem do brejku, ale kapitán MFK byl zablokován. Marný boj na severu, Slezané padli o jeden gól.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Petr Rada: „Je to pro nás důležité vítězství, v situaci v jaké jsme byli.  S první půlí, kdy hosté měli břevno a zachránila nás i ofsajdová past, nejsem spokojen. S druhou ano. Uklidnil nás gól do šatny.“

Hostující trenér Jan Baránek: „Smolný zápas z toho pohledu, že jsme prohráli 0:1. V první půli jsme si vytvořili víc nebezpečných situací – vstřelili jsme gól, který nám nebyl uznán, Buchta trefil břevno a bylo tam dalších pár situací, které se daly vyřešit lépe. Utkání určitě ovlivnil gól ve třetí minutě nastavení první půle. Po změně stran byl Jablonec v mnohem větším klidu a od nás už to směrem dopředu nebylo tak kvalitní.“


Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo