Generální partner
Světlý režim
17. červenec 2011

Šestnáctka druhá na domácím turnaji

Fotbalový klub MFK OKD hostil v sobotu premiérový ročník P-F-M Cupu, turnaje mladších dorostenců do 16 let, který klub pořádal ve spolupráci s agenturou Pro Football Management.

Vítězem silně obsazeného podniku se stali nakonec mladí hráči ostravského Baníku, kteří ve finále po vyrovnaném boji zdolali domácí Karvinou 3:1.

Turnaj byl pro zúčastněné celky dobrou herní přípravou. V Karviné se na turnaji představila družstva těch klubů, které disponují středisky mládeže a až na Havířov budou od nové sezony působit v nejvyšší soutěži této věkové kategorie.

„Ze severní Moravy nechyběl kromě Olomouce nikdo. Pro kluky to byla určitě užitečná konfrontace,“ poznamenal trenér karvinského týmu Petr Gibala.

Ten sestavil tým z hráčů, kteří v minulé sezoně nastupovali v celku ligových starších žáků. „Doplnili jsme je o čtyři kluky z céčka a dvě nové posily Daniela Nováka a Lukáše Dudu. Turnaj pro nás byl vhodnou zkoušecí šancí, neboť na začátku přípravy je třeba hlavně testovat a zkoušet. Nikdo z týmu mě nezklamal, ani céčkaři. Všichni hráči příkladně bojovali,“ chválil Gibala.

Turnaj se odehrál na dvě skupiny, přičemž původně přihlášené Vítkovice nestartovaly. Nahradil je druhý tým Hlučína, který má ve svém dresu právě hráče Vítkovic. Los proti sobě svedl dvojice Baník Ostrava – Havířov, Hlučín náhradníci – Frýdek-Místek a Karviná – Třinec, Opava – Hlučín. Vítězové a poražení z těchto soubojů hráli pak proti sobě o umístění ve skupině, na jehož základě se následně odehrály boje o konečné umístění.

Karvinští si nejprve poradili s Třincem 4:0 a v boji o prvenství ve skupině porazili Hlučín 2:0. Tím se dostali do finále, kde vedli nad Baníkem Ostrava 1:0, ale soupeř otočil na konečných 1:3. „Poslední gól jsme dostali při hře vabank, to už nic neřešilo. Soupeři jsme ale byli vyrovnaným partnerem, a to nás těší,“ poznamenal kouč karvinských mladíků.

Pořadatelům se nakonec osvědčilo, že se turnaj odehrál během jediného dne a nebyl roztažen do dvou dnů. Hrací doba 2x30 minut byla také plně vyhovující. „Myslím si, že dvakrát dvacet by bylo moc málo a naopak dvakrát čtyřicet už moc,“ mínil Gibala. Ostatní družstva k turnaji přistoupila podobně jako Karviná – trenéři v úvodu přípravy především zkoušeli.

„Konfrontace s nejlepšími týmy kraje nám prospěla, kluci se s nejlepšími potřebují utkávat pořád,“ vysvětlil Petr Gibala, jehož v dalších dnech čekají tři přípravná utkání s polskými Katowicemi, Wodzislawí a Bielskem-Biala. Kromě druhého místa karvinského celku se individuálního ocenění dostalo i karvinskému Pavlu Moskálovi, který se stal nejlepším střelcem turnaje se čtyřmi brankami.

fotogalerie se připravuje

VÝSLEDKY

Skupina A: Karviná – Třinec 4:0, Opava – Hlučín 0:3, Hlučín – Karviná 0:2, Třinec – Opava 1:3

Pořadí: 1. Karviná, 2. Hlučín, 3. Opava, 4. Třinec.

Skupina B: Frýdek-Místek – Hlučín 1:2, Ostrava – Havířov 9:0, Hlučín – Ostrava 0:1, Havířov – Frýdek-Místek 1:3.

Pořadí: 1. Ostrava, 2. Hlučín (ročník 1995), 3. Frýdek-Místek, 4. Havířov.

Finále: Karviná – Ostrava 1:3

O 3. místo: Hlučín – Hlučín (1995) 1:1, 3:0 na penalty

O 5. místo: Opava – Frýdek-Místek 2:0

O 7. místo: Třinec – Havířov 1:0

Nejlepší brankář: Richard Silber (Hlučín)

Nejlepší hráč: Jakub Marek (Ostrava)

Nejlepší střelec: Pavel Moskál (Karviná)































Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo