Generální partner
Světlý režim
30. červenec 2011

Trenér Kula ocenil výkony Bartošáka a Mišinského

Po sobotním pohárovém utkání Havířova s Karvinou se trenéři obou klubů vyjádřili k zápasu a naznačili, v jakém rozpoložení by jejich týmy měly vstoupit do nové sezony, která začíná již o nadcházejícím víkendu.

Trenér Karviné Karel Kula ocenil snahu svých hráčů proti houževnatě hrajícím soupeři: „Za postup jsem určitě rád. Naší povinností bylo přes Havířov postoupit a přestože výsledek není tak jednoznačný, jak jsme si představovali, konečný rezultát příznivý je. Chtěli jsme hrát aktivně a to se nám celých devadesát minut dařilo, protože soupeř si ze hry vlastně nic nevytvořil. Hrozil jen ze standardek, na které jsme si museli dávat pozor. Jednu jsme stejně neuhlídali, naštěstí to bylo až v závěru.“

Výkonnostní rozdíl, nejen ve fyzičce, ale také v herní kombinaci, byl na havířovském trávníku v sobotu vidět. „Měli jsme zhruba dvacet střel směrem na bránu, z toho proměnili dvě. Soupeř vystřelil dvakrát a dal nám gól ze standardky. Těší mě tedy aktivita, naopak netěší produktivita. Zbytečně jsme si to zkomplikovali. Měli jsme vést 4:0 a byl by klid. Takhle se Havířov v závěru dostal do hry a kousal. Taková už pohárová utkání bývají. Dokud soupeř cítí šanci, tak je nepříjemný. Podobné soupeře musíte zlomit třemi, čtyřmi góly,“ poznamenal po utkání Kula.

Ten byl spokojen i s herním projevem, který byl dle jeho názoru slušný. „I když domácí bránili, dařilo se nám je vykombinovávat i do zhuštěné obrany. Naproti tomu bych klukům vytknul určitou laxnost v zakončení. Do koncovky nešli tak důrazně. Kdyby ano, vedli jsme o ty čtyři góly,“ upozornil kouč MFK OKD.

Jeho tým hrál od začátku systémem 4-1-4-1, který na jaře několikrát praktikoval. „Chtěli jsme dnes takhle hrát. Chovanec byl na hrotu útoku, ostatní jej měli podporovat zezadu a ze stran. Nechtěli jsme, aby nám dva útočníci sběhávali do stran pro balony a ucpávali nám je. My na obou stranách máme dostatečný počet rychlých a dynamických hráčů jako jsou Jursa, Gonda, Bartošák, Milosavljev, Ciku a další, takže nebyl důvod,“ vysvětloval Kula. Zároveň naznačil, že pro druholigovou premiéru proti Čáslavi se nejspíš rozestavení změní. „Ale není to striktní. Víte sám, že v určitých fázích zápasu nebo při nepříznivém průběhu utkání jsme to na jaře také hodně měnili,“ připomněl Karel Kula.

Ten se také vyjádřil k posledním změnám v karvinském celku. „Těší nás příchod zkušeného Rendy Bolfa, který vyztuží obranu a také v něm získáváme velkou personu do kabiny. Po Radku Slončíkovi tam zůstala trochu mezera. Dneska mě potěšil i výkon Lukáše Bartošáka. Potvrdil, že jeho výkony v přípravě nebyly náhodné. Vedl si skvěle,“ chválil mladého hráče v karvinském dresu Kula.

A co odchod zkušeného Litevce Radzinevičiuse do Opavy? „Opava o něj měla zájem a za půl roku, kdy by mu u nás skončila smlouva, bychom za něj také nemuseli dostat už nic,“ vysvětlil ekonomické hledisko Kula. V kádru si proto ponechal Chovance, Presla, Látala a mladíka Legierského. „Nechali jsme si mladší hráče a uvidíme. Útočníků máme dost,“ poznamenal Kula, kterému v předchozích dnech skončil v týmu Martin Opic, který na jaře v áčku Karviné odehrál všehovšudy 84 minut. Zkušený forvard by měl v novém ročníku vypomáhat Hlučínu v MSFL.

Pro utkání v Havířově počítal trenér Kula s již osmi jistými pozicemi v sestavě svého týmu pro mistrovské zápasy. Zbývala tedy tři volná místa. Napovědělo karvinskému trenérovi pohárové utkání něco konkrétního? „Spíše ne. Hlavně mě mrzí vynucené střídání Gondy. Michal měl patřit do základu, ale zatím nevíme, jestli bude fit nebo ne. Nahradil jej Vláďa Mišinský, který si počínal velmi dobře. Dali i gól a to mě těší, protože to je také hráč, který se potřebuje chytit, aby jeho sebedůvěra šla nahoru,“ poznamenal Kula.

Na adresu Slováka Chovance, který se v útoku zatím rozkoukává, poznamenal: „Snažil se, ale nebylo to ono. Musí se adaptovat na českou soutěž, ještě chvíli mu to asi bude trvat. Doufejme, že se chytne nějakým gólem a pak se rozjede.“

Domácí trenér Bohuš Keler předpovídal herní převahu Karviné. „To se potvrdilo a proto je pro nás ten výsledek také příznivý. Soupeř spálil dost šancí, z toho nějaké pochytal náš brankář Juras. Musím kluky pochválit za enormní nasazení a vůli porvat se o výsledek. Když jsme snížili, najednou se začala Karviná strachovat o výsledek a dokonce v závěru odkopávala balony,“ podotkl Keler. Také on musel zápas odehrát s jinou sestavou než s tou optimální. „Měli jsme to hodně kombinované, někteří hráči nastupovali na dnešních postech poprvé. Z toho důvodu plynuly naše obavy o výsledek. Měli jsme strach, aby z toho nakonec nebyl nějaký debakl. To by nebylo před soutěží pro psychiku hráčů zrovna ideální,“ konstatoval havířovský trenér.

Ten pro divizní soutěž ještě nemá zcela jasno o sestavě svého celku. „U některých hráčů jasno mám, ale v létě nám do týmu přišlo hodně hráčů z nižších soutěží, kteří se teprve musí zapracovat. Kromě toho někteří musí zamakat na kondici, která u nich není taková, jaká by měla být,“ míní Bohuš Keler.

V nové sezoně budou Havířované sázet na bojovného ducha v mužstvu. „Náš jarní tým se téměř rozpadl, musíme budovat úplně nový. Vždyť nám odešlo sedm hráčů základu, například Matušovič, na kterém byla naše hra postavená. Herně náš současný tým nemá na to, aby předváděl stejný fotbal jaký jsme produkovali na jaře. Aspoň zatím. Musíme tomu uzpůsobit i naši hru, která tak bude jiná než na jaře. Je třeba kádr konsolidovat a zapracovat do něj mladé hráče. Snad bude náš tým celistvý, byť je jasné, že je bez osobností,“ představil vyhlídky Havířova v divizi trenér Keler.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo