Generální partner
Světlý režim
24. duben 2009

Gól-negól rozhodl o remíze

Karviná – Fotbalisté Karviné dnes dovezli z vítkovického atletického stadionu cenný bod, ale nejspíš byli arbitry zápasu obráni o všechny tři.

První šance náležely domácím, když v 6. minutě Mikulenkova střela z dálky proletěla jen těsně vedle. Byla ale tečovaná a z následného rohu mohl otevřít skóre Motyčka. Metr od pravé Pillárovy tyče však tísněn a překvapen, že k němu míč vůbec doletěl, nedokázal zakončit.

Karvinští zahrozili poprvé ve 13. minutě. Chytře rozehraný volný kop Milosavljeva na Mišinského však skončil zblokovanou střelou druhého jmenovaného.

Prakticky z protiútoku minul v tutovce domácí Diviš karvinskou bránu jen o milimetry. V 16. minutě se domácí zaslouženě ujali vedení, když po zmatcích v karvinské obraně, která neodkopla míč z vlastního vápna, prostřelil houštinu nohou Motyčka – 1:0.

Po ztrátě Buryána pak měl domácí Mach dobrou možnost, ale sám se vystavil mimo ideální střelecký úhel a jeho ránu z boku Pillár vykryl na roh. Hosté srovnali z první střely na bránu. Pohlednou akci rozjel Slončík, vítkovická obrana odvrátila míč jen k nabíhajícímu Pavlíkovi, jenž bombou z hranice vápna napálil míč do sítě – 1:1.

O pár minut později zpracoval výbornou přihrávku Pavlíka neméně dobře Opic, byl faulován a z následného přímého kopu se nádherně přes zeď trefil Slončík – 1:2. Tou dobou už byla Karviná jasně lepší a přehrávala domácí.

Pak byl ale vyloučen za nastavení nohy protihráči špílmachr MFK Slončík a hned ve 40. minutě domácí srovnali. Gólman Pillár se špatně domluvil s Buryánem, mezi ně vletěl Diviš a vyrovnal na 2:2.

První šanci druhé půle měl karvinský Mišinský, jehož střelu z prázdné brány však vykopl Čáp. Karviná měla navrch i v deseti a zaslouženě trestala pasivitu Vítkovic. Milosavljev unikl stoperům a precizně přeloboval gólmana Vaclíka – 2:3.

Karviné to ale nestačilo. Tlačila dál. Ránu Čemana s obtížemi vytáhl na roh Vaclík. Poté se hra vyrovnala a rozdrolila do řady osobních soubojů ve středu hřiště.

Domácí pak po rohu skórovali kuriózní brankou, když hlavičkový pokus Motyčky také hlavou na brankové čáře odvrátil Ficek, ale rozhodčí gól uznali, ačkoliv balon nejspíše nepřešel přes brankovou čáru celým objemem. Utkání tak skončilo remízou.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo