Generální partner
Světlý režim
3. duben 2009

Karvinští chtějí potrápit i Jihlavu

Druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná chtějí prodloužit svou bodovou minišňůru tří utkání i do dnešního podvečera. Čeká je však jeden z nejtěžších soupeřů v soutěži – Vysočina Jihlava, která směle vyhlašuje postupové plány.

„O kvalitě jihlavského kádru nemá cenu hovořit. Gába, Mareš, Lovětínský, Štohanzl, Faldyna, Simr, Kaplan, Kadlec, Vepřek a další hráči už mají něco odkopáno v nejvyšší soutěži i druhé lize, takže favorit našeho zápasu je jasný. Jihlava se navíc netají postupovými plány a určitě udělá vše pro to, aby u nás vyhrála. My se jí budeme snažit co nejvíce znepříjemnit její pozici a urvat nějaký ten bod,“ podotkl trenér karvinských fotbalistů Leoš Kalvoda s dodatkem, že výhra by byla zlatá. Ta by totiž nováčka soutěže rázem katapultovala do úplně jiných tabulkových sfér, v nichž se dosud MFK pohyboval.

Karvinský tým se nese na vlně vítězné domácí euforie. Body sbírá především doma a už zde dokázal potrápit nejednoho papírového favorita. A co na Jihlavu vymyslet? „Viděl jsem jejich poslední DVD, když hráli v Hradci Králové a musím říci, že soupeř brání, brání a brání. Čeká nás nejspíše dlouhé dobývání jeho obranné tvrze. Pozor si však budeme muset dát na brejky, které má Jihlava skvěle zvládnuté a hlavně na standardní situace, z nichž dává poměrně hodně gólů,“ upozornil Kalvoda na dvě zásadní věci.

O tom, že Jihlava má standardky nacvičené opravdu mistrně, se přesvědčili na podzim v Jihlavě právě karvinští hráči, když po nich inkasovali dva ze tří gólů. „Herně jsme v tom utkání nebyli horší. Vedli jsme, ale pak soupeř otočil na 3:1 a my už jen snížili,“ vybavil si Kalvoda.

Toho momentálně může těšit, poskládání záložní formace, která se začíná jevit jako nejsilnější řada Karviné. Ke zkušenému špílmachrovi Slončíkovi se přidává do tandemu sehraný a neméně zkušený Pavlík, obrozený Milosavljev na kraji zálohy má fazonu a je jen otázkou, kdy se do formy dostane i šikovný baníkovec Ficek.

„Milosavljev a Ficek však mají ještě tréninkové manko, protože toho v zimní přípravě moc nenahráli. Do složení středové formace ale nebudu zasahovat. Vítězná sestava se nemění,“ vyhlásil Kalvoda. „Leda, že by si to vyžádal zdravotní stav,“ upřesnil kouč MFK.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo