Generální partner
Světlý režim
1. duben 2009

Milosavljev kouzlí dál!

Vítěznou dohrávkou nad Ústím se karvinští fotbalisté dostali v tabulce před Vítkovice a zatím plní svůj plán vytěžit z domácího dvojzápasu s Ústím a Jihlavou šest bodů.

Výsledek je však tentokrát lepší předvedené hry. Ústí totiž mělo ve druhé části převahu, byť se do šancí moc nedostávalo.

Karvinští již potřetí předvedli divákům bleskový start. A zase v něm měl prsty srbský záložník Vladan Milosavljev. Tentokrát sice neskóroval po šesti ani po 45 sekundách, přesto dal gól relativně brzy.

Slončíkův trestný kop v 8. minutě zeď odrazila k Milosavljevovi, jenž ho jako ortodoxní levák pravačkou napálil přímo do šibenice. „Nevím, čím to je, že se mi teď tak daří. Je to prostě, jak se to u vás říká? Jo, náhoda,“ vysoukal ze sebe po utkání šťastný střelec.

Domácí se opírali o Slončíkovy schopnosti podržet míč, protože jinak se jim zápas zase tak moc nepovedl.

V nasazeném tempu vydrželi dvacet minut a pak se iniciativa přestěhovala na ústecké kopačky. Nádeníčkova hlavička ve 38. minutě však letěla vedle. Po přestávce viděli diváci slušný fotbal, ovšem bez výraznějších šancí. Jednu domácí neproměnil Ficek, když mířil po odraženém rohu jen těsně vedle, na druhé straně aktivnější Ústí zahrozilo Nádeníčkem, který těsně nedosáhl na centr před bránou.

Pak domácí totálně nezvládli jasné přečíslení pět na dva a mohlo je to mrzet. Největší šanci měli posléze hosté v 77. minutě, kdy se po teči v obraně zjevil před Kučerou Pilík, ale Kučera skvěle zasáhl a vyrazil míč na roh. Po něm trefil Dvořák hlavou břevno!

„To byla škoda. Tady jsme měli dát gól, když už jsme nepozorností dovolili soupeři vsítit brzy ten první,“ konstatoval trenér hostů Svatopluk Habanec a ocenil hru karvinského špílmachra Slončíka. „Podržel míč, rozkouskoval hru, dokázal nalézt přesnými pasy spoluhráče. Zlobil nás,“ podotkl Habanec.

Domácí pojistili výsledek až v závěru, kdy po přečíslení nádherným obloučkem přes gólmana Porcala skóroval střídající Juska. „Měli jsme v nohách těžký zápas v Sokolově, ale na únavu se nechceme vymlouvat. Dnes je pozitivní jen výsledek, odehráli jsme už řadu povedenějších utkání,“ řekl domácí kouč Leoš Kalvoda.

Jeho protějšek Habanec litoval nepodařeného úvodu. „Věděli jsme, že domácí mají dobré vstupy do utkání, ale stejně jsme si situaci u první branky nepohlídali. Hra asi nebyla moc ke koukání, rozhodl proto větší důraz domácích,“ mínil ústecký kouč.

Leoše Kalvodu potěšila bojovnost jeho svěřenců. „Toho si cením. Terén byl těžký, protivník dobrý. Stálo nás to dost sil, uvidíme, jestli nějaké zbyly i na Jihlavu,“ díval se již k sobotnímu duelu s Vysočinou trenér Kalvoda.

Gól Milosavljeva ocenil také. „Speciální pokyny ode mne samozřejmě nedostal. Je to o štěstí a o tom být v pravý moment na pravém místě,“ připomněl Srbovo postavení po odraženém míči. Po utkání sám Kalvoda nevěděl, jaká je situace s Michaelem Reichlem. „Soupeři mu přilehl nohu, takže bude mít asi něco s vazy. Čekáme na rentgen, ale nemělo by to být nic vážného. Do soboty snad bude fit,“ sdělil nám Kalvoda, jehož překvapují výkony mladého Jursy. „Hraje už třetí zápas na postu, na kterém není zvyklý a situaci zvládá velmi dobře,“ překvapuje mladý hráč Karviné, odchovanec klubu, zkušeného kouče.

Co se týče rozhodčích, Hájkův asistent Peřina na lajně dělal čest svému jménu, když několikrát zaspal a pak mával ofsajdy, které nebyly, ovšem jeho kolegyně Adámková na opačné straně nebyla o nic lepší. Jinak rozhodčí utkání zvládli bez větších potíží.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo