Generální partner
Světlý režim
7. únor 2012

Nastoupil proti mistrům světa, teď bude Vladavić působit v Karviné

Proti špičkovým evropským celkům nastupoval během své úspěšné kariéry Admir Vladavić, velká zimní posila Karviné.

Ještě na podzim 2010 Vladavić coby hráč Žiliny okusil milionářskou Ligu mistrů. Slovenské mužstvo sice v základní skupině neuhrálo ani bod, ale Vladavić v měřítku proti špičkovým evropským celkům obstál. Proti vítězi skupiny anglické Chelsea nastoupil v obou utkáních od první minuty a patřil k nejaktivnějším hráčům na trávníku.

S Žilinou zažil v sezóně 2008/2009 i těžké bitvy v Evropské lize. V předkolech pomohl Žilině postoupit přes Minsk, Liberec a Sofii. V úvodním zápase proti Levski Sofia zařídil Žilině přesnou trefou domácí remízu 1:1. Ve skupinové fázi Žilina narazila na Ajax Amsterdam, Hamburger SV, Aston Villu a Slavii Praha. Vladavić byl v těchto duelech nedílnou součástí základní sestavy slovenského celku. Skvělými výkony v dresu Žiliny si řekl o přestup do ambiciózního Salzburgu. Rakušané za něj zaplatili 900 tisíc eur.

Kvůli zraněním se Vladavić v nabité konkurenci rakouského Salzburgu nedokázal výrazně prosadit, ale byl u toho, když bohatý Red Bull postoupil z těžké skupiny čítající Villarreal, Lazio Řím a Levski Sofia z prvního místa bez ztráty bodu. Ve skupině Vladavić zasáhl do tří zápasů, stejný počet startů si připsal i v předkolech Ligy mistrů, kde nakonec Salzburg vyřadila Maccabi Haifa.

Od února roku 2006 Vladavić reprezentoval Bosnu a Hercegovinu, jeho reprezentační bilance se zastavila na 12 startech. V srpnu 2006 odehrál celý druhý poločas proti tehdejším vicemistrům světa z Francie. Proti legendárnímu Zinedinu Zidanovi, po němž pojmenoval svého syna, si ale nezahrál. Geniální Francouz po finálovém klání mistrovství světa v Německu ukončil reprezentační kariéru.

Nejplodnějším reprezentačním obdobím Vladaviće byla kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010 do Jihoafrické republiky. V ní si šikovný záložník připsal 5 startů. Celé utkání odehrál na půdě Španělska, Bosna tehdy proti úřadujícím mistrům Evropy a budoucím mistrům světa prohrála těsně 0:1.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo