Generální partner
Světlý režim
13. červenec 2009

Uplynulá sezóna byla neúspěšná, říká šéftrenér Petr Gibala

Před půl rokem vystřídal Petr Gibala na místě šeftrénera Milana Duhana. Jak hodnotí uplynulý ročník? K jakým změnám dojde na trenérských postech? I na tyto otázky jsme se zeptali.

Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?
Co si budeme nalhávat. Je to neúspěšná sezóna. Z jednoho prostého důvodu. Devatenáctce se nepodařilo udržet a osmnáctce postoupit. A to i přesto, že zázemí máme na to, abychom hráli nejméně druhou dorosteneckou ligu. Měli jsme udělat vše, abychom neskončili druzí od konce. Myslím si, že klukům trochu uškodilo, že se během sezóny zužoval kádr. Ať už to bylo vinou zranění, či nemocí. Někteří byli tím pádem nuceni odehrát v polovině sezóny dva anglické týdny za sebou, kdy zároveň hráli za U19 a U18. Měli tedy velice náročný program. Během zmiňovaných čtrnácti dnů absolvovali někteří kluci 7 zápasů. A to se po té projevilo před koncem soutěží, kdy chyběly síly.

Jaké cíle si dáváte před nadcházejícím ročníkem?
Příprava je jak před každým novým ročníkem. Musíme zkonsolidovat kádr a hlavní prioritou bude postup devatenáctky. I když budeme hrát pouze divizi, tak to nebude jednoduchá soutěž, jelikož čtyři týmy budou chtít hrát o postup do druhé ligy.

Zmínil jste konsolidaci kádru. Mohl byste prozradit pár nových jmen, které by měly posílit dorostenecké týmy?
V přípravě zkoušíme hráče z okolních týmů a ohlížíme se po posilách i v Polsku. Jelikož příprava teprve začíná, je předčasné hovořit o konkrétních jménech.

K jakým změnám dojde na trenérských postech?
Na trenérských postech k žádným výrazným změnám nedojde. Jediná změna bude pouze na místě kouče u mladších dorostenců. Novým trenérem U17 se stane Jelínek, který studuje nejvyšší mládežnickou trenérskou licenci. K sobě si přivede i nového asistenta. A šestnáctku převezme Dohnal s Čermákem.

Od nového ročníku platí změna v trenérských licencích. Trenéři i těch nejmenších žáčků musí mít licenci. Jak se tato změna dotkne našeho klubu?
Našeho klubu se to nijak nedotkne. Naši trenéři mají licence. V tom jsme oproti jiným klubům ve výhodě. A pokud se objeví noví adepti z řad tatínků, tak se snažíme, aby si licenci co nejrychleji udělali.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo