Generální partner
Světlý režim
9. červenec 2009

Karviná porazila polskou Wodzislaw

V další přípravě na novou sezonu II. fotbalové ligy porazila Karviná prvoligovou Odru Wodzislaw 3:2, když předvedla zejména v první půli výtečný výkon. Po přestávce už měli navrch hosté z Polska.

Jelikož před utkáním silně sprchlo a hřiště na bývalé Kovoně se ocitlo pod vodou, musel se zápas odehrát na umělé trávě v komplexu Městského stadionu v Karviné-Ráji. To se nelíbilo polské straně, zvláště sportovnímu řediteli klubu Martinu Pulpitovi, který byl zprvu zásadně proti. Nakonec se zápas na umělce hrál. Řídil jej bývalý prvoligový rozhodčí Matějek.

Domácí kouč Leoš Kalvoda postavil znovu hráče, které potřeboval vyzkoušet a ti si nevedli zle. „Výhra nad prvoligovým týmem se pokaždé cení. Odehráli jsme slušný zápas,“ mínil Kalvoda.

V útoku byl hodně vidět průbojný Zdeněk Látal, jenž také obstaral první gól už po dvou minutách, kdy se z dvaceti metrů opřel do míče a ten zaplachtil k tyči. Diváci, kterých se sešlo zhruba 150, z toho téměř třetina dorazila z Polska, viděli vůbec hezké fotbalové momenty i góly. Zejména z karvinské strany.

V 11. minutě poslal Hoffmann gólmanovi Odry dalekonosný pozdrav, ten zachránil s problémy na roh. Po něm skončila tečovaná rána od polských hráčů jen těsně vedle. Pak zabránil jisté brance i mladý Hroš v karvinské svatyni. Domácí předvedli oproti prvním utkáním s Olomoucí a Hlučínem diametrálně odlišný výkon, na hřišti v první půli kralovali. Jen Látal se objevil asi ve čtyřech slušných šancích, další připojil Sourada, který se také trefil pěkným obloučkem. Polští prvoligisté odpověděli Brazilcem Buenem a poločas skončil 2:1.

Do druhé půle nastoupili svižněji Poláci a měli mírně navrch. V 58. minutě předvedli nádhernou akci, po níž se do vinklu trefil Woś a srovnal. Poslední gól obstaral hlavičkou Jursa. To už Karviná hromadně prostřídala a lepší byli Poláci. „Když není v sestavě moc změn, vždy to týmu prospěje. To bylo dnes vidět i po přestávce, kdy jsme vystřídali. Ale není to dáno tím, že by ti střídající hráči byli horší. Jen chvíli trvá, než si na hřišti najdou své pozice,“ objasňoval Kalvoda.

Ten bude zkoušet ještě o víkendu v Moravanech a pak už sestava bude muset jít do konkrétnějších obrysů, poněvadž čas se neúprosně krátí. „Je to tak. Teď ještě dostanou šanci hráči, kteří jsou na vážkách a pak už začneme ladit formu na druhou ligu,“ přitakává Kalvoda.

Hráči, kteří se nevejdou do kádru, budou posléze zapůjčeni na podzimní hostování do jiných kvalitních klubů. „Z těch nových není zatím vyloženě nikdo, kdo by okamžitě naskočil do základu, formuloval bych to tak, že jsou mezi prvními patnácti, šestnácti hráči,“ shnrul Kalvoda postavení obou Srbů a obou Slováků.

I když slovenský gólman Hroš proti Wodzislawi nezklamal, zřejmě na něj místo v sestavě nezbude. V bráně totiž stojí kvalitní dvojice Kafka – Kučera, v záloze číhá Hájek. „Gólmani mají těžkou pozici. Držet si tady Hroše na pozici trojky by pro něj byla škoda,“ napověděl Kalvoda. V této souvislosti je třeba připomenout, že další slovenský gólman Peter Pillár již z Karviné odešel.

Branky: Látal, Sourada, Jursa – Bueno, Woś.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo