Generální partner
Světlý režim
19. červenec 2009

S Poláky se hrálo, na Slovácku nikoliv

Příprava karvinských fotbalistů na novou sezonu spěje pomalu ke konci. O víkendu se měl tým trenéra Kalvody utkat ve venkovním dvojzápase s prvoligovým Slováckem a druholigovým polským celkem Bielsko-Biala. Hrálo se však jen v Polsku.

Stovky fanoušků Slovácka, které se těšily na sobotní večer a generálku na start ligy s Karvinou, se svého zápasu nedočkaly. Utkání bylo kvůli podmáčenému terénu zrušeno. Bouřka, hlášená původně na večer, se přehnala nad oblastí Slovácka ještě o něco dřív a konkrétně Uherské Hradiště na tom bylo nejhůř. Z oblak padaly proudy vody a déšť neustával. Vedení hradišťského klubu muselo přistoupit k nepopulárnímu kroku a generálku zrušit.

„Je to mrzuté. Trávník byl ale těžce podmáčený a zápas by se na něm hrát nemohl. To bychom si taky mohli hřiště zničit,“ poznamenal generální sekretář Slovácka Petr Pojezný. „Kvůli večernímu začátku nepřicházelo v úvahu ani přeložení zápasu. Nikde v okolí není umělé osvětlení,“ dodal.

Karvinskou výpravu zastihla nemilá zpráva na benzince ve Spytihněvi, asi 15 km od Uherského Hradiště. „Takže jsme se otočili a jeli zpět. Byl to takový výlet. Proto jsme měli v neděli místo volna dopolední trénink, někteří i odpoledne,“ objasnil hlavní kouč Leoš Kalvoda.

Svůj zápas tak odehrála jen jakási „rezerva“ Karviné, která to měla do Bielsko-Bialy podstatně blíž (zhruba 40 km).

Karvinští pod dozorem Marka Poštulky a Petra Mašleje odehráli herně vydařený duel. Oba celky si v první části vytvořily několik šancí, skóroval však pouze domácí Afričan Ncube. Za Karvinou srovnal brzy po změně stran střelec Marcin Pontus z pokutového kopu, pak se skóre až do posledmí minuty drželo na stavu 1:1. „Dostali jsme zase gól v poslední minutě, to je klasika,“ kroutil hlavou Kalvoda.

Příležitost v útoku dostal vedle skórujícího Pontuse i Slovák Húšťava. „Toho budeme testovat ještě ve středu proti Gliwicím,“ podotkl Kalvoda. Vedle Húšťavy si zahráli i dorostenci a hráči B týmu jako Zelonka, Dvorok, Papcún či Němec. Proti prvoligovým Polákům z Gliwic by už měla hrát klasická druholigová sestava, záležet bude na zdravotním stavu stěžejních hráčů.

Koňar Josefa Hoffmanna už je pryč, ke hře je připraven i kapitán Jan Buryán. Otazník tak zatím visí jen nad Radkem Slončíkem a Martinem Opicem, který už však v neděli lehce vyklusával.

Pak už čeká Karvinou jen pohár s Porubou, přičemž se stále neví, kde se bude hrát. Ostravský klub dosud nikoho z Karviné nekontaktoval ohledně toho, zdali bude jeho hřiště po regeneraci trávníku způsobilé ke hře. Přitom hrát by se mělo již tuto sobotu 25. července.

Vedle dalšího přívalu novinek z karvinského klubu se zdá rovněž pravděpodobná varianta, že mladý gólman Hroš, jenž byl v Karviné testován, v Karviné nakonec zůstane, ovšem bude zapůjčen na hostování do Hlučína, jelikož nechávat si jej na tribuně jako trojku či na I.B třídu v B týmu by vzhledem k jeho kvalitám byla škoda.

Podbeskidzie Bielsko-Biala – MFK OKD Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 27. Ncube, 90. Patejuk – 53. z pen. Pontus.

Karviná: Kučera – Zelonka, Klusa, Čeman, Bajza – Knötig, Tchami, Setlak, Beno – Húšťava, Pontus, střídali: Dvorok, Němec, Škuta, Ruisl, Papcún.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo