Generální partner
Světlý režim
5. srpen 2013

Fair play Tour 2013 skončila

Celý týden byl v Karviné ve znamení prospěšného podniku Fair play Tour 2013. Akce, která je součástí projektu Cesta k městu, vyvrcholila v neděli finálovými souboji žákovského turnaje v kopané.

Akci Fair play Tour 2013 připravil fotbalový klub MFK OKD Karviná a za partnera si vybral bratislavský Slovan, jehož družstvo žáků věkové kategorie U13 prodělalo v Karviné a blízkém okolí soustředění se zajímavým doprovodným programem.

„Chtěli jsme se nějak zapojit do dění ve městě a protože víme, že Karviná již druhým rokem vyhlašuje akci Cesta k městu, připravili jsme v rámci podprojektu Mládež v akci pro malé fotbalisty Fair play Tour 2013. Myslíme si, že každá podobná aktivita je pro děti prospěšná,“ prohlásila marketingová ředitelka karvinského fotbalového klubu Sylva Hottková.

Fotbalový klub MFK OKD Karviná si dal v minulém týdnu za úkol přiblížit dětem, konkrétně dvanáctiletým a třináctiletým chlapcům, jaký má smysl řídit se při kopané a nejen při ní pravidly fair play a upozornit mladé fotbalisty na neduhy moderní doby.

Slovenští hosté, kteří byli hosty projektu, byli na konci týdne nadmíru spokojeni. Trenér bratislavských chlapců Attila Illés mohl poděkovat jak vedení svého klubu, že týmu žáků do Karviné umožnilo vycestovat, tak Karviné, že pro chlapce takovou akci připravila. „Už jsme v tomto termínu byli připraveni prodělat soustředění v Korně, to je taková vesnička blízko Žiliny, ale tento projekt nás oslovil, a tak jsme si řekli, proč to nezkusit. Taková možnost nepřichází každý den. Od Karviné je to opravdu moc hezké gesto, že nás na turnaj a celý týdenní pobyt zde pozvala. Jsme za to rádi,“ poznamenal mladý kouč Slovanu U13.

Slovenští i karvinští fotbalisté nebyli v uplynulém týdnu zaměření vyloženě na fotbal, byla to pro ně i jakási poznávací návštěva s hlavním důrazem na jednání fair play. „Ano, byl pro chlapce připraven vzdělávací program, besedy, návštěva hornického muzea, videorozbor zápasu. Přijela i televize Polar, aby s hráči natočila nějaké rozhovory. Pro chlapce to bylo takové první seznámení s tím, jak by mohla vypadat jejich budoucí kariéra profesionálního fotbalisty. V této věkové kategorii to není běžné, aby se chlapci kromě vlastní hry věnovali i věcem okolo,“ objasňoval trenér Illés.

Smyslem projektu bylo kromě seznámení hráčů s prvky fair play i posílení mezinárodních vztahů mezi českými a slovenskými fotbalisty. „I my jsme klukům vysvětlovali, že mimo hřiště by měli být vlastně kamarádi a že právě fair play a vzájemný respekt je nedílnou součástí naší hry,“ dodal Illés.

Pozitivem akce bylo navázání spolupráce mezi kluby z Karviné a Slovanu Bratislava v oblasti mládeže. „Navázali jsme určité kontakty a určitě bychom Karviné chtěli toto gesto vrátit pozváním nějakého jejího mládežnického celku zase na náš turnaj. Prohlubovat mezinárodní vztahy je třeba neustále,“ usmíval se Attila Illés.

Fotografie z celého týdne projektu najdete na facebooku v přehledných albech.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo