Generální partner
Světlý režim
14. únor 2014

Katowice vezou z Karviné jednogólovou výhru

Poslední utkání před odjezdem na Slovensko svěřencům Josefa Mazury výsledkově ani herně příliš nevyšel. Katowicím stačilo dát jeden gól na začátku druhé půle. Karvinští tentokrát nemířili přesně, byť šance měli.
MFK Karviná
pátek 14.2.2014
0:1
(0:0)

Diváci: 0
GKS Katowice
Pindroch - Cverna V. (46. Jovanovič), Knötig, Ciku, Vaněk, Kurušta (60. Svatonský), Diaby (58. Juřena), Ofori, Hottek (74. Fiala), Eismann, Mikula.
Dobroliński (63. Wierzbicki) – Chwalibogowski (60. Pietrzak), Napierała (45. Duda), Jurkowski (60. Kamiński), Czerwiński (60. Sadzawicki) – Sylwestrzak, Fonfara (60. Goncerz) – Wołkowicz (60. Figiel), Wróbel (60. Pitry), Gancarczyk (60. Januszkiewicz) – Zieliński (30. Skrzypczak).
Branka: 50. Skrzypczak
Rozhodčí: Čecháček

Komentář

Prvních dvacet minut tohoto střetnutí bylo jasně v režii domácích hráčů, kteří soupeře vysoko napadali, což dělalo Katowicím evidentně problémy. Po krvavém šrámu Václava Cverny se jako mávnutím kouzelného proutku obraz hry změnil. Karvinští se nechali zatlačit a byli u všeho vždy o krok pozadu než hosté. Ti si v celých devadesáti minutách vytvořili dvě pořádné šance a jednu z nich proměnili. Smolařem utkání se určitě stal Karim Diaby, který spálil dvě obří šance a z velké míry právě toto mělo za důsledek porážku.

Už v páté minutě se dostal do rychlého protiútoku Lukáš Kurušta, který však svým centrem do pokutového území našel pouze protihráče. Z následného rohového kopu zamířil netradičně levačkou těsně vedle břevna Václav Cverna. V 11. minutě spálil Karim Diaby tutovku. Po dalším rohu se dostal až do malého vápna, tam se k němu dokutálel míč, ale ze tří metrů nepochopitelně balón ani netrefil. Ve dvacáté minutě přišla nepříjemnost v podobě srážky hlavou Václava Cverny a jednoho z hráčů Katowic. Objevila se tam i krev, ale karvinský stoper ukázal odolnost, nechal si hlavu obvázat a poločas dohrál.

Mezi 20. – 30. minutou se odehrávala nudnější pasáž a až potom to levačkou z hranice vápna zkoušel Elvist Ciku. Gólmana Katowic však pouze protáhl. Poté už hřiště ovládl soupeř z Polska, ale do vyloženější šance se nedostal. Po změně stran se v další tutovce objevil zase Diaby a z podobné pozice, jako v první půli, opět nepochopitelně selhal. Z protiútoku se tak radoval soupeř. Na první pohled ztracený míč doběhl jeden z hostů, vrátil ho pod sebe na Skrzypczaka a ten se na rozdíl od Diabyho nemýlil – 0:1.

Vyrovnat mohl čtvrthodinu před koncem po hezkém centru kapitána Mikuly střídající Václav Juřena, ale míč do sítě neumístil. V poslední zajímavější šanci domácích se ocitl Ciku, ale gólman hostů byl na zemi včas a míč vyrazil. Na druhé straně se musel mít na pozoru i Pindroch, ale jedinou vážnější šanci hostů ustál. I přesto se z výhry radoval celek z Katowic.

Domácí kouč tentokrát spokojený být nemohl. „Nehráli jsme vůbec dobře a ani přesně. Hra ve středu hřiště byla špatná. Kluci, kteří tam hráli, dnes nestíhali. Na začátku druhé půle uděláme zbytečnou chybu a soupeř nás z ní potrestá. Místo abychom my vedli, tak jsme museli dotahovat. Nějaké šance tam byly, ale nic z toho. Výkon nebyl optimální,“ zhodnotil zápas trenér Josef Mazura.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo