Generální partner
Světlý režim
15. únor 2014

Jednou mě šili i o poločase, líčil Václav Cverna

Kdekdo by se nechal vystřídat, on však ne. Přestože měl stoper Václav Cverna od 20. minuty zápasu s Katowicemi po střetu s protihráčem nepěkný krvavý šrám na hlavě, dalších pětadvacet minut dohrál. Do druhé půle už však nezasáhl.

Levý karvinský stoper se rve o místo v základní sestavě pro jarní část Fotbalové národní ligy. V pátečním zápase ukázal i odolnost proti nepříjemnému a hlavně bolavému zranění. „Ani nevím, jak se to stalo. Možná jsem ani do toho souboje nemusel, ale už jsem byl v pohybu dopředu a došlo k srážce,“ popisoval po utkání Václav Cverna.

Bolest hlavy prý během následujících minut necítil. „Na to ani pořádně nejde v zápase myslet. Pokud se něco projeví, tak buď po zápase anebo až druhý den ráno.“

Zápas pro Cvernu skončil v poločase, kdy jej trenér Mazura stáhl a poslal na hřiště Mihaila Jovanoviče. Sám Cverna chtěl v utkání pokračovat. „Nijak strašné to nebylo. Navíc pár podobných zranění jsem už měl. Jednou mě dokonce šili přímo v kabině o poločase a po přestávce jsem pokračoval,“ usmál se Cverna. „Na druhou stranu to byl přátelák a už v úterý jedeme na herní soustředění. Trenéři asi nechtěli riskovat,“ přemýšlel.

Jak vůbec viděl samotný zápas, ve kterém si Karvinští připsali po skončení Tipsport ligy vůbec první porážku? „Do dvacáté minuty to bylo dobré, ale potom se něco stalo. Nemyslím si, že bychom přestali hrát, ale zkazili jsme pár přihrávek, soupeř se dostal do tlaku a tím se chytil. Pozitivní je, že jsme Katowice vlastně nepustili do pořádné šance, byť nám jeden gól krátce po změně stran vstřelili,“ řekl.

V probíhající zimní přípravě dostává 192 centimetrů vysoký hráč relativně dost prostoru. Mohou být výkony na blížícím se herním soustředění rozhodující k určení stoperské dvojice pro první mistrovské utkání proti Frýdku-Místku? „Klidně to tak může být. Momentálně se cítím v pohodě, hraji víc než v letní přípravě a budu se snažit, abych se do základu dostal. Udělám pro to maximum. Nakonec to ale stejně rozhodne až trenér,“ zakončil Václav Cverna.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo