Generální partner
Světlý režim
2. duben 2014

Klíčová výhra nás dotáhla k ostatním, těší Eismanna

Vítězství v Mostu má hned dvojnásobnou cenu. Karvinští prolomili sérii šesti venkovních porážek v řadě a hlavně se dotáhli na šestici týmů, která je v rozmezí třech bodů poskládána od třetího do osmého místa. Také Pavel Eismann, autor vítězné trefy, považuje tuto výhru za klíčovou.

„Jsme strašně rádi, že se nám podařilo zvítězit. Myslím, že to bylo zasloužené vítězství, protože jsme předváděli velmi slušnou hru a šance, které jsme si vytvořili, se nám podařilo proměnit,“ zhodnotil výstižně utkání autor dvou „kanadských bodů“ za jeden gól a jednu asistenci Pavel Eismann.

Důležitým momentem zápasu bylo brzké vyrovnání. V některých zápasech na hřištích soupeřů totiž první inkasovaná branka karvinské fotbalisty doslova položila. Na severozápadě Čech však nikoliv. „Bylo na nás od začátku vidět, že máme chuť hrát a vyhrát. Dost jsme se tlačili do brány, abychom za každou cenu jakoukoliv akci dotlačili do finální podoby. Opravdu je dobré, že jsme si i s nepříznivým výsledkem poradili a čtyřmi brankami skóre otočili,“ poznamenal.

Právě Eismann nakonec vstřelil vítěznou branku. Bylo to jen pět minut po změně stran, kdy mu krásnou přihrávku adresoval střídající Michal Gonda. „Gondič to udělal parádně. Poslal mi míč lobem přes beka a najednou jsem měl plno prostoru, nikdo mě ani neatakoval. Snažil jsem to hlavně trefit k tyči a povedlo,“ popisoval gól na 2:1 z karvinského pohledu.

Celkově Mostečtí udělali vzadu spoustu chyb a ty Karviná bez milosti trestala. Na podzim tomu tak nebylo, přestože šancí si svěřenci Josefa Mazury vytvořili mnohem více než v neděli. „Tak to někdy chodí. Ale ve druhé půli to domácí hodně otevřeli, podnikali jsme protiútoky i po krajích a celkově jejich obrana nefungovala, což bylo pro nás pochopitelně dobře,“ usmíval se Eismann.

Velmi důležitá výhra se také pozitivně promítla do tabulky. Karvinští se dotáhli na týmy před nimi. Na třetí českobudějovické Dynamo mají ztrátu pouhých čtyř bodů. „O to důležitější bude uspět v neděli doma s Bohemkou. Ostatní celky, na které nyní ztrácíme bod či dva, nás teprve čekají,“ vybavil si Pavel Eismann. „Ale nejdůležitější bylo, že jsme vyhráli v Mostu a dotáhli se. Byla to klíčová výhra, kterou jsme se přiblížili týmům od třetího do osmého místa. Nyní už musíme bodovat pravidelně,“ dodal závěrem.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo