Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2009

Karviná prohrála, padl gól z ofsajdu?

Pouze bodový výsledek scházel v sobotním večeru k tomu, aby výprava druholigových karvinských fotbalistů odjížděla ze zlínské Letné s dobrou náladou.

Ve městě obuvi předvedli hosté hodně povedený výkon, kterému scházelo jediné – branka(y). Trenér MFK Leoš Kalvoda také své hráče nemohl za nic peskovat. „Podali jsme proti exligovému týmu dobrý výkon, hráči si hleděli taktických pokynů, plnili, nebo se je snažili plnit do detailu. Gól jsme podle některých očitých svědků dostali po odvráceném míči z ofsajdu. Já tu akci moc dobře neviděl, musím se mrknout na DVD, pokud nám je teda soupeř ze Zlína pošle,“ ušklíbl se Kalvoda.

Karvinští předváděli ve Zlíně v úvodní části celkem pohlednou podívanou. „Troufnu si říci, že do poločasu jsme byli lepším celkem. A jestliže jsem dobře neviděl rozhodující gólovou situaci, pak jsem v první půli zřetelně viděl penaltový zákrok domácích na našeho Milosavljeva. Ale ani penalty jsme se nedočkali,“ krčil rameny Kalvoda.

Karvinští si také v první pětačtyřicetimuntovce vypracovali slušné gólové šance. Dvě měl Opic, přičemž druhá po brance přímo volala, ale karvinský forvard tváří v tvář Skácelovi zakončil zbrkle vedle. „Martin s námi potřebuje více trénovat. Dva tréninky týdně jsou prostě málo,“ posteskl si Kalvoda. „Pak se to projevuje právě v takových klíčových situacích,“ dodal.

Jako obvykle se jeho tým přesvěčil, že ve druhé lize snad více než kde jinde platí pravidlo, že kdo dá první gól, vyhraje. „Ve Zlíně to bylo vůbec o jednom gólu. Bohužel jsme jej dostali my,“ zalitoval Kalvoda.

Zlínští fotbalisté prošustrovali úvodní půlhodinu, ve které byli horším týmem, ale pak se postupně dostávali do hry a díky kvalitám svých hráčů si začali budovat mírnou převahu, která dostoupila svého vrcholu v 63. minutě.

Gól dal Karvinským hráč, na něhož trenér Kalvoda před utkáním nejvíce upozorňoval – Karel Kroupa mladší. „To je prostě ligový borec. V průběhu zápasu jsme se s ním jakž takž vypořádávali, i když pořád tam byly nějaké chyby v obraně, ale tak kvalitní tým jako Zlín si nějaké šance vždy vytvoří. Je to hlavně o proměňování, my ty své příležitosti nedali, soupeř ano a proto vyhrál,“ poznamenal Kalvoda.

Kroupa zlobil hosty především tím, že vyhrával hlavičkové souboje a prodlužoval je na rychlonohého Žůrka, ovšem s ním si obětaví hráči MFK dokázali poradit.

Domácí rovněž podržel gólman Skácel, který kupříkladu lapil tutovku Milosavljevovi. Vzápětí toho mohli Karvinští hořce litovat, neboť Kroupa jediným gólem rozhodl. Po zápase sám řekl, že vítězství je velmi cenné. „Aby ne, protože Karvinou řadím mezi aspiranty na postup. Je to zkušený, vhodně poskládaný tým, který může bodovat kdekoliv. Přesvědčili jsme se o tom dnes i my sami. V první půli nás Karviná přehrávala, dobře kombinovala a byla silná na balonu. My mohli být rádi, že jsme poločas přežili bez inkasované branky. Vůbec jsme se nedostali do našeho obvyklého tlaku,“ hodnotil šťastný střelec Kroupa šlágr kola.

Kalvodu mohlo těšit, že jeho tým zvládl všechny standardky, na které své hráče upozorňoval. „Hlavičkové souboje byly doménou Zlína. Hráči jako Kroča, Zbožínek i Kroupa, to jsou všechno dvoumetrové stožáry a výteční hlavičkáři, kteří takhle můžou bez problémů rozhodnout zápas. Naštěstí jsme si s tím poradili. Neuhlídali jsme bohužel jednu akci a ta nás stála minimálně bod, protože aspoň ten jeden jsme si za výkon určitě zasloužili,“ domníval se Kalvoda.

Jeho protějšek na domácí lavičce Ladislav Minář byl s vítězstvím svého týmu pochopitelně spokojen. „Dneska jsme měli špatný vstup do utkání. Hůř jsme se pohybovali a vůbec neměli odražené míče. Nepředvídali jsme, jak se situace můžou vyvíjet a Karviná byla u všeho dříve. Kvalita nám jednoznačně chyběla,“ popsal první půli. Ve druhé už to bylo podle něj daleko lepší. „Samozřejmě nás posadil na koně gól Kroupy. Kluky jsem v kabině burcoval, aby byli trpěliví, že gól určitě přijde. Za bojovnost a trpělivost jsme si výhru zasloužili. Ve druhém poločase už jsme měli mírně navrch my,“ domníval se.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo