Generální partner
Světlý režim
12. listopad 2009

Karviná je doma velice silná, říká Stanislav Vlček

Včera jsme před atraktivním zápasem se Slavií Praha vyzpovídali trenéra MFK OKD Karviná Leoše Kalvodu. Dnes jsme dali možnost i soupeři, aby nám pověděl pár vět o osmifinálovém utkání. Na otázky ochotně odpověděla jedna z hvězd českého fotbalu – Stanislav Vlček.

Vaše fotbalové začátky jsou spjaty s Karvinou. Jak na své angažmá v Karviné vzpomínáte?
Mé angažmá netrvalo dlouho. Byl jsem v Karviné jen půl roku. Ale samozřejmě na to vzpomínám rád, protože to byl začátek mojí fotbalové kariéry.

V sobotu se vrátíte na místo činu. S jakým cílem pocestujete do Karviné?
Vzhledem k tomu, že se nám výsledkově nedaří, tak bychom chtěli v Karviné nastartovat vítěznou šňůru.

Jakou váhu přikládáte národnímu poháru? Bude to pro vás nejschůdnější cesta do evropské ligy?
V tabulce se nacházíme až na sedmém místě, takže vítězství v národním poháru je jednou z cest, jak se probojovat do evropských pohárů.

Jakou sílu má podle vás Karviná?
Neviděl jsem žádný zápas Karviné. Ale vím, že Karviná je velice nepříjemný soupeř a nečeká nás nic lehkého.

Znáte někoho z kádru Karviné, proti komu jste hrál?
Znám Radka Slončíka. A Pepu Hoffmanna. Moc se těším, že si popovídám s trenérem Kalvodou, který mě trénoval v Olomouci.

Karviná si vytvořila z domácího hřiště takřka nedobytnou tvrz. V roce 2009 má bilanci na svém stadionu 10 vítězství, 3 remízy, 2 prohry. Nemáte trochu obavy z této karvinské série?
Karviná je velice silná doma. Jak jsem již řekl, nečeká nás vůbec snadná práce. My jsme se dost trápili s třetiligovými Karlovými Vary, než jsme přes ně přešli do dalšího kola. A Karviná má silnější kádr.

Problémem české ligy je, že s výjimkou několika stadionů chodí na zápasy chabé návštěvy. V Karviné se ovšem dá očekávat slušná divácká kulisa. Jaká návštěva by slušela tomuto důležitému zápasu?
Pro fanoušky Karviné to bude dozajista svátek. Pokud bude pěkné počasí, tak věřím, že přijde co nejvíce diváků. Ideální je podle mě i termín zápasu - v sobotu od dvou odpoledne.

V Karviné se například nepředstaví Adam Hloušek či Marek Suchý, kteří si plní reprezentační povinnosti. Je to pro vás oslabení?
Zcela určitě je to oslabení. Ještě bych k tomu připočetl Čelůstku. Všechno jsou to hráči ze základní sestavy a budou nám chybět. Na druhou stranu máme dostatečně silný kádr na to, abychom utkání v Karviné zvládli.

Trenér Kalvoda zhodnotil šance na postup 50:50. Jak je vidíte vy?
Myslím si, že větší šance na postup by měla být na naší straně, protože se hraje na dva zápasy. Výhodou pro nás je, že budeme hrát odvetu v Edenu před svými fanoušky. A to by mělo rozhodnout v náš prospěch.

Jaký výsledek tipujete a kdo postoupí do čtvrtfinále?
Asi by bylo špatně, kdybych řekl, že postoupí Karviná (smích). Byl bych rád za jakoukoliv výhru.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo