Generální partner
Světlý režim
16. říjen 2016

Ligová trefa? Skoro po pěti letech, vzpomínal Zelený

Vůbec si neužil vítězný pokřik, protože musel na antidopingovou kontrolu. Ani to však Jaroslavu Zelenému nekalilo radost z vítězství v extra důležitém zápase proti Příbrami, ve kterém se navíc střelecky prosadil. Gól v nejvyšší soutěži dal poprvé od 27. listopadu 2011…

Zápas s poslední Příbramí nabídl dva góly dvou různých hráčů z kopaček jejich slabších nohou. Pavel Dreska dal gól levačkou, přestože je pravák a Jaroslav Zelený naopak skóroval pravou, přestože jeho umění spočívá v levé noze. „Je pro mě trochu záhadou, jak se míč dostal do sítě,“ usmál se „Zelí“ po zápase. 

„Po tom, co Pavol Jurčo nedal penaltu, tak jsem jen chtěl vrátit míč před bránu. Ale zapadlo to tam hezky, mám radost. Hlavně tedy z toho, že jsme tím definitivně rozhodli zápas. Moc dobře jsme věděli, jak je pro nás tento domácí duel důležitý,“ tvrdil momentálně karvinský levý obránce.

V zápasech na půdě Plzně a Slavie neměl tým podle jeho slov co ztratit, mohl jen získat. V tomto případě by bodová ztráta znamenala velkou nepříjemnost. „Nechtěli jsme to dopustit. Víme moc dobře, s jakými týmy musíme vyhrávat. Každopádně první poločas nám moc nevyšel, sice jsme tam měli pár závarů, mohli jsme to tzv. ukopat. Nicméně se to nepovedlo, ale vyšla nám druhá půle, což jsme vyjádřili i gólově,“ těšilo čtyřiadvacetiletého fotbalistu.   

Jaroslav Zelený si gólový okamžik užil. Jak dlouho trval jeho prvoligový gólový půst? Po chvilce přemýšlení si vzpomněl úplně přesně. „V nejvyšší soutěži jsem dal gól po necelých pěti letech. Trefil jsem se v dresu Hradce Králové v Olomouci,“ podotkl. A je to přesně tak - ba co víc, v onom zmíněném zápase vstřelil za svůj mateřský klub dokonce dva góly a Votroci si z Androva stadionu odvezli tři body za vítězství 2:0. Bylo to na konci listopadu 2011. „Letí to, že jo?,“ položil na závěr řečnickou otázku jeden ze strůjců sobotní důležité výhry.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo