Generální partner
Světlý režim
1. prosinec 2010

Fotbaloví dorostenci Karviné hodnotí podzim

Druhá nejvyšší dorostenecká soutěž nepřinesla mladým fotbalistům MFK OKD Karviná tolik radosti, kolik by si přáli.

„Kluci hráli vesměs proti o rok starším soupeřům, protože nemáme tak silný ročník 1992 a byli jsme nuceni jej doplnit mladšími hráči,“ připustil kouč družstva U19 Petr Mašlej, který tým převzal v půlce podzimu.

„Výkony hráčů byly velmi solidní, jediná potíž byla v tom, že jsme hořeli v koncovce. Když odhlédneme od výsledků, měli jsme ze hry opravdu dobrý pocit. Tenhle tým bude po reorganizaci soutěží hrát určitě špici budoucí druhé ligy,“ předpovídá mladíkům lepší chvíle Mašlej.

Jenže v současnosti se U19 nachází na čtrnácté příčce tabulky. Sestupovat by se letos z Moravskoslezské dorostenecké ligy kvůli výše zmíněné reorganizaci mládeže nemělo, ale to neznamená, že by na jaře tým rezignoval na lepší umístění.

„To nepřichází v úvahu. Máme na to, abychom šli výrazně nahoru. Navíc těžko říct, co vedení svazu vymyslí. Nemůžeme a nebudeme spoléhat na náhodu. Chceme se umístit do desátého místa,“ vyhlásil jarní cíl Mašlej.

S šéftrenérem mládeže Petrem Gibalou pracují společně na tom, aby se mladí hráči na jaře povznesli k lepším výsledkům, protože výkony byly víc než uspokojivé. K tomu je třeba vhodně tým doplnit.

„Měl by se k nám vrátit zpět Puškáč, který to během podzimu zkoušel v olomoucké Sigmě. Musíme hlavně zkvalitnit koncovku. O tu se nám starali mladý Legierski, jenže ten je o dva roky mladší a pořád ho využívat nemůžeme, protože jezdí často na reprezentační srazy. Druhým koncovým hráčem je další talent Kurušta, jenže to je dokonce ročník 1995, takže ještě vlastně žák. V tomhle věku by se oba měli v devatenáctce spíš oťukávat než zařizovat důležité body,“ podotýká Mašlej na adresu opor.

Do týmu by však mohly zapadnout nové posily Talián, Bartozel a Polák Staszewski, které bude testovat i A-tým mužů. „Bylo naší výhodou, že jsme na podzim společně cestovali s kategorií U17, kterou vede Jindra Dohnal. Z jeho kvalitního týmu jsem si kolikrát mohl vypůjčit až tři hráče, kteří mnohdy odvedli lepší práci než jejich starší kolegové,“ připouští Petr Mašlej.

Po letní reorganizaci mládežnických soutěží počítá Karviná výhledově s tím, že dorostenci se plynule přesunou do juniorky. „Ta by měla vykopat krajský přebor, abychom se zase posunuli o něco výš. Navíc ročníky 1994 a 1995 jsou opravdu šikovné, máme tam více adeptů pro přechod mezi muže a nebude to dlouho trvat a s mládežnickou kategorií skončí,“ připravují Karvinští Mašlejovými slovy nadějné mladíky pro potřeby mužských celků MFK OKD.

Svaz v létě vytvoří soutěže pro kategorie U19, zatímco ta pro „osmnáctky“ zanikne. „Žákovské ročníky by měly jezdit spolu, U12 a U13 budou hrát na šíři hřiště v osmi hráčích, společně budou fungovat i U14 a U15. Kluby, které disponují statutem SCM, budou mít své dorostenecké týmy v dalších soutěžích. Ještě uvidíme, jak přesně to bude vypadat, ale současné divize dorostu v této podobě existovat pravděpodobně nebudou,“ přibližuje zásadní letní změny avizované s předstihem českým svazem Petr Mašlej.

Ale ani to není pro Karvinou pádný důvod k tomu, aby se o postup do dorostenecké divize letos nepokusila, což je výzva právě pro kategorii U18. Stejně tak „šestnáctka“ bude chtít svou soutěž – krajský přebor dorostu – vyhrát a potvrdit kvalitu mládežnického fotbalu v MFK OKD.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo