Generální partner
Světlý režim
20. leden 2011

Rozjíždí se Akademie Honzy Laštůvky

Tomáš Bernady se počátkem týdne pustil do práce a znova nastartoval Akademii Honzy Laštůvky. Ta bude zaměřena výchovu gólmanů.

Jméno reprezentačního gólmana Jana Laštůvky netřeba dlouze představovat. Osmadvacetiletý odchovanec karvinské kopané si vyzkoušel nejenom českou ligu, ale i anglickou, německou a ukrajinskou. Na svém kontě má dva mistrovské tituly. Ten první vybojoval s Baníkem Ostrava. Podruhé se z titulu radoval o rok později v dresu Šachtoru Doněck, ve kterém si zahrál i slovutnou Ligu mistrů. A právě Jan Laštůvka propůjčil Akademii své jméno.

A jak se na opětovný rozjezd Akademie dívá? „Jsem velice rád, že ji povede Tomáš Bernady. Známe se spolu dlouho. Byl to vynikající brankář a své zkušenosti může předat mladým talentům,“ říká Honza Laštůvka.

Zároveň si velice váží toho, že Akademie ponese jeho jméno. „Těší mě, že se vedení klubu rozhodlo pojmenovat brankářskou školu mým jménem. Ale ještě více mě hřeje pocit, že se pozvedl fotbal v Karviné,“ pochválil funkcionáře MFK OKD Jan Laštůvka.

Zrodí se v Akademii další reprezentační gólmani? I o tom má Honza Laštůvka jasno. „Já věřím, že určitě ano. Je zde hodně talentů. Ale nezáleží jen na trenérech, ale i na samotných hráčích,“ dodal Jan Laštůvka, který se v Dněpropetrovsku připravuje na zahájení ukrajinské ligy.

A co o Akademii říká osoba nejpovolanější? „Mám za sebou teprve pár tréninků. Je však vidět, že s gólmany bylo poctivě trénováno. Kluci jsou navíc šikovní a pracovití. Nemůžu tedy říct jedinou špatnou věc,“ usmívá se spokojeně trenér brankářů Tomáš Bernady.

Na co se bude v tréninku zaměřovat? „Prvotní důraz budu klást na brankářskou techniku. Důležitou věcí je i hra nohama v rámci souhry s obránci. Také budu s nimi mluvit o řídících pokynech, které se v zápasech objevují. Gólman zodpovídá nejen za svůj výkon, ale i za komunikaci s obranou,“ popisuje svoji trenérskou filosofii Tomáš Bernady. A jedním dechem dodává: „Tréninky budou probíhat třikrát týdně. Pokud mi to čas dovolí, rád se zajdu podívat na jejich tréninkové jednotky s družstvem, a pochopitelně i na zápasy. Od této chvíle se bude s gólmany pracovat více než dosud.“























































Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo