Generální partner
Světlý režim
28. duben 2024

Důležitá výhra po zodpovědném výkonu! Zlín-Karviná 0:1

Zasloužené tři body vystřelil ve Zlíně Martin Regáli už na začátku utkání. Ty katapultovaly tým MFK na čtrnáctou příčku, což je před nadstavbou nesmírně důležité. Karvinští vyhráli ve Zlíně po třech letech.
FC Zlín
neděle 28.4.2024
0:1
(0:1)
Stadion Letná
Diváci: 3910
MFK Karviná
Dostál – Holík, Cedidla, Didiba, Bartošák – Vukadinović (84. Tkáč), Bužek (84. Simerský), Gonzalez (58. Janetzký), Slončík, Pidro (46. Ikugar) – Schánělec (72. Natchkebia).
Holec - Raspopović, Bergqvist, Fleišman - Mikuš, Boháč (90. Bederka), Moses (87. Žák), Memić 71. Ezeh), Ražnatović - Čavoš (71. Budínský) - Regáli (71. Doležal).
Branka: 12. Regáli
ŽK: Bartošák, Didiba (oba ZLN.)
Rozhodčí: Berka – Vlček, Pečenka

Komentář

Karvinští šli do posledního utkání základní části bez potrestaného Jaroslava Svozila, který utkání sledoval pouze z tribuny, zranění nepustilo do hry ani Alexe Ivána a Dávida Krčíka. Na lavičce náhradníků byl naopak po pár týdnech už připravený Martin Doležal. Kapitánskou pásku navlékl Jiří Fleišman a poprvé od září minulého roku vyběhl v základní sestavě Rajmund Mikuš. O něco aktivněji vstoupili do důležitého utkání pro oba týmy domácí. Ševci však příliš nebezpeční nebyli – centry pohodlně odvracela obrana MFK nebo gólman Holec.

Po jedné ze standardních situací byl míč sražen k hráčům hostů, Rajmund Mikuš viděl nabíhajícího Martina Regáliho a dlouhý sprint přes více než polovinu hřiště zakončil přesně tak, jak měl - hosté tak šli poměrně záhy do vedení. Za tři minuty Slončík vypálil, ale se skákavou střelou si Holec v bráně poradil. 

Karvinští makali, poctivě si plnili obranné úkoly a nepouštěli ševce blízko ke své bráně. Sami mohli ještě z jednoho nebo dvou brejků udeřit, ale nedotáhli je. Domácí hrající víc na míči však už do konce první půle nic kloudného nevymysleli, a skóre se tak již nezměnilo.

Druhá půle byla obdobná. Domácí víc drželi míč, ale přes kvalitní defenzivu hostů se nemohli dostat k většímu ohrožení Dominika Holce. Necelé čtyři tisícovky fanoušků, mezi kterými byla asi osmdesátka z Karviné, viděly vyrovnané dění na trávníku bez výraznějších příležitostí.

V závěru mohl pečetit výhru střídající Lukáš Budínský, ale pobídku Luckyho Ezeha nevyužil, protože jeho střelu vytáhl nad břevno výborným zákrokem gólman domácích Stanislav Dostál. V samotném závěru, už v nastaveném čase, domácí hráči ty hostující z Karviné nebezpečně svírali, ale znovu – nic extra nebezpečného nemusel gólman Holec řešit. Po dlouhém nastavení sudí Berka naposledy pískl do píšťalky a duel ukončil.

Karvinští nakonec obsadili po základní části 14. místo a v nadstavbě se představí dvakrát doma (Zlín, České Budějovice) a třikrát venku (Jablonec, Pardubice, Bohemians 1905). 

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Bronislav Červenka: „Prohra 0:1 je pro nás velká komplikace v boji o záchranu. Udělali jsme obrovskou minelu, kdy jsme se ve sprintu nevrátili a soupeř nám dal úvodní gól. My byli nepřesní, v některých okamžicích i uspěchaní. Neměli jsme rychlost a chyběl i moment překvapení.“

Hostující trenér Marek Bielan: „Vítězství ve Zlíně je vzpruhou do další práce a moc si tří získaných bodů vážíme a jsme za ně vděční. V první půli, kdybychom dotáhli jeden nebo dva brejky, tak to nemuselo být jen 1:0 pro nás. Domácí snad neměli celý zápas žádnou vyloženou gólovku. Ve druhé půli jsme chtěli víc napadat a pokusit se přidat druhý gól.  V nastavení měli domácí nebezpečné centry, ale musím pochválit naše hráče. Určitě nás čeká boj až do posledního nadstavbového zápasu a bude rozhodovat každý bod.“

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo