Generální partner
Světlý režim
3. červen 2019

Pastornický: Důvěra trenérů je pro mě nejvíc

Odchovanec MFK Karviná se stal v závěru sezóny brankářskou jedničkou a pomohl k záchraně. Martin Pastornický přiznal, že moc je pro něj důležitá důvěra trenérů. Přiznal také, jak moc byl před rozhodující barážovou bitvou v Jihlavě nervózní...

Martine, jak se cítíte?
Vyčerpaně, ale šťastně. Před několika lety jsem měl sen postoupit do nejvyšší soutěže. To se povedlo, kryl jsem záda Braňovi Pindrochovi. Teď najednou skok o pár let a najednou jsem byl v bráně a aktivně se podílel na záchraně nejvyšší soutěže. Je to opravdu jako sen a jsem neskutečně šťastný za sebe i celý tým.

Přitom to dlouho nevypadalo, že byste se měl do brány postavit. Neochvějnou jedničkou byl Martin Berkovec. Až přišla premiéra na půdě pražské Sparty a slavné vítězství…
Je to přesně tak. Chytal jsem pohárové zápasy v MOL Cupu, dostali jsme se až do čtvrtfinále, což je super výsledek. Ale liga je něco úplně jiného. Myslel jsem si, že po pohárovém zápase na Slavii se už do brány nedostanu. 

Těžíte z velké podpory fanoušků, klubové odchovance totiž mají všichni rádi.
Já jsem za to jenom rád. Touto cestou bych jim chtěl všem moc poděkovat. Vím a uznávám, že první utkání s Jihlavou mi nevyšlo podle plánu, udělal jsem nějaké chybičky, ale v konečném součtu to naštěstí nevadilo. Odveta baráže byl můj teprve pátý prvoligový start a rozhodovalo se o tom, jestli zůstaneme v lize. Byl jsem dost nervózní na předzápasové poradě, přiznávám. Při nástupu na hřiště už to bylo mnohem lepší, ale stejně jsem v úvodu udělal chybičku a byl potrestán žlutou kartou. Pak navíc přišel první gól Jihlavy, ale myslím si, že nás to paradoxně semklo, i když to dalších pár minut tak nevypadalo. 

Základem konečného úspěchu byl i váš super zákrok proti Zoubelemu. Za pár minut už Michal Faško vyrovnal. Souhlasíte?
Asi jo. Měl jsem velké štěstí, ale to k tomu patří. Ten zákrok nám dodal odvahu a jsem moc rád, že se nakonec trefil Michal Faško. Už v jiných zápasech měl skórovat, nakonec si vybral asi tu nejlepší a nejdůležitější chvíli.

Jak moc vás těší důvěra trenérů?
Absolutně maximálně, to je totiž to nejdůležitější. Od hlavního trenéra Straky i trenéra gólmanů Braňa Rzeszota jsem v tréninku i při taktických poradách cítil jejich maximální důvěru. Jsem šťastný, že jsem jim to vrátil. 

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo